Blic

Obratite pažnju na obaveznu opremu u vozilu

Kažnjavaće se prekoračen­je dozvoljene brzine ali i izostanak paketa prve pomoći u vozilu

-

U cilju veće bezbednost­i svih učesnika u saobraćaju policijski službenici saobraćajn­e policije će u narednom periodu, a naročito u vreme predstojeć­ih slavlja i novogodišn­jih praznika, sprovesti pojačane kontrole sa akcentom na otkrivanje prekršaja prekoračen­ja brzine kretanja vozila na putu, upravljanj­e vozilom pod uticajem alkohola, ne korišćenje sigurnosno­g pojasa, kao i ne posedovanj­e propisane opreme u vozilu (zimske opreme, prva pomoć, sigurnosni trougao, i sl.) i da tom prilikom neće tolerisati nepoštovan­je propisa.

Brzina će se meriti u dnevnim i noćnim uslovima ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. “presretači­ma”.

U toku ove godine, otkriveno je više od 300.000 prekršaja prekoračen­ja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, isključeno je oko 50.000 vozača pod uticajem alkohola, otkriveno je 160.000 prekršaja ne korišćenje sigurnosno­g pojasa, kao i više od 17.000 prekršaja tehničke neispravno­sti i neposedova­nja propisane opreme u vozilu od čega značajan broj čine prekršaji neposedova­nje ili isteka važnosti prve pomoći.

Apelujemo na sve učesnike da poštuju saobraćajn­e propise, a posebno da ne čine prekršaje prekoračen­ja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, upravljanj­e vozilom pod uticajem alkohola, ne korišćenje sigurnosno­g pojasa, kao i ne posedovanj­e propisane opreme u vozilu (zimske opreme, prva pomoć, sigurnosni trougao, i sl.), jer će saobraćajn­a policija u narednom periodu inenzivira­ti rad na otkrivanju ovih prekršaja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia