Blic

Real je već padao

BEOGRAD Olimpijako­s je prošlost, Madriđani već danas napadaju Beograd, a navijači crveno-belih priželjuku­ju da se ponovi 27. novembar 2015.

- NEBOJŠA TODOROVIĆ

Nešto više od godinu dana prošlo je otkako je “kralj” pao na kolena u nekadašnje­m “Pioniru”. Tada su košarkaši Zvezde srušili veliki Real koji danas (19) gostuje srpskom i regionalno­m prvaku u istoj hali, čiji navijači imaju samo jednu želju - da se ponovi ishod iz poslednjeg susreta u Beogradu. I to posle manje od 48 sati nakon gostovanja i poraza od Olimpijako­sa.

- Prošle godine je to bila utakmica koja nam je preokrenul­a sezonu. Gubili smo i sa 10 razlike u trećoj četvrtini, ali smo uspeli da se vratimo i pobedimo. Voleli bismo da se to ponovi. Treba da igramo bez respekta, da se nadigravam­o na našem terenu - ističe Marko Gudurić. Upravo je talentovan­i bek protiv Reala prošle godine odigrao jednu od ključnih uloga u dramatično­m finišu i pogurao ekipu ka top 16 fazi. - Utakmica nam je veoma bitna, prva je od preostale dve koje igramo kod kuće u ovoj godini. Real je jedna od najboljih ekipa godinama i u istoriji Evrolige, nema potrebe mnogo o njemu pričati. Samo da se maksimalno spremimo, da idemo hrabro i bez respekta, da igramo našu igru i videćemo šta će biti - dodaje Gudurić. Crveno-beli su se juče kasno popodne vratili iz Atine i već u večernjim satima

KARTE SE, AKO SE DO DANAS NE PRODAJU, MOGU KUPITI U EVENTIMU PO CENI OD 1.300 DINARA

bili ponovo na parketu. Čekao ih je trening...

- Jako težak ritam, a dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evropi. Samo da se svi oporavimo i pripremimo

za tu utakmicu i da probamo da iznenadimo. Real je favorit za osvajanje Evrolige, a ne da nas pobedi, ali daćemo sve od sebe - kaže Marko Simonović.

I ubojiti šuter, koji pruža sjajne partije ove sezone, prisetio se prošlosezo­nskog podviga.

- Imali smo sjajnu utakmicu i pobedili ih. Bili smo u odličnom ritmu, što mislim da smo i sad bez obzira na poraz od Olimpijako­sa. Voleo bih da se ponovi isti ishod, daćemo sve od sebe - poručio je Simonović.

Real u Beograd dolazi posle pobede nad Bambergom kao drugoplasi­rana ekipa sa učinkom 9-4, koliko ima i Olimpijako­s, sa željom da se kući vrati uzdignute glave, dok isceđena Zvezda priželjkuj­e novo čudo.

 ??  ??
 ??  ?? PUNA HALA ČEKA I MADRIĐANE: „DELIJE“U ATINI S NAVIJAČIMA OLIMPIJAKO­SA
PUNA HALA ČEKA I MADRIĐANE: „DELIJE“U ATINI S NAVIJAČIMA OLIMPIJAKO­SA
 ??  ??
 ??  ?? SRUŠITI „KRALJA“, KAO PRE 13 MESECI: STEFAN JOVIĆ
SRUŠITI „KRALJA“, KAO PRE 13 MESECI: STEFAN JOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia