Blic

ZVEZDA PRIZNALA GREŠKU FIBEL I MOUČE OTIŠLI KUĆI

U Ljutice Bogdana su uveravali javnost da su pojačanja dovedena u julu baš po meri Zvezde, ali potezi čelnika u decembru ne govore tako. Francuz i Argentinac su napustili klub posle pet meseci.

- M. Zarić

Već na uvodnim mečevima se videlo da štoper i krilni napadač nisu igrači dostojni renomea najtrofejn­ijeg srpskog kluba, no to u klubu nisu želeli da prihvate. Sve do polovine decembra. Sa Moučeom je postignut dogovor o raskidu pozajmice, dok će se Fibel vratiti u Rusiju. Za usluge Francuza su zaintereso­vani klubovi iz donjeg dela tabele, što je njegov krajnji domet.

Ovim potezima su čelnici Zvezde potvrdili da su napravili greške prilikom angažovanj­a fudbalera, planiranih da budu glavni šrafovi na putu ka grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Ispalo je potpuno drugačije. Fibel i Mouče su bili najslabije karike i jedni su od krivaca za eliminacij­u iz Evrope.

Posebno se to odnosi na Fibela, koji je kardinalni­m greškama udaljio crvenobele od Lige šampiona i Lige Evrope. Nasedao je na naivne driblinge, loše se postavljao, na nekim mečevima je posle finti završavao i na zemlji... Jednostavn­o, statistika sve govori. Francuz je napravio osam grešaka, a one su na kraju rezultiral­e golom u mreži Zvezde. Po tome je rekorder u jesenjem delu sezone. Bio je Fibel bomba, ali za Zvezdu i njene navijače koji su strepeli kad god bi momak rođen u Gvadalupeu pokušao da interveniš­e.

Ništa se bolje nije proveo ni Pablo Mouče. Nekadašnji reprezenta­tivac Argentine je u klub došao kao ozbiljan fudbaler, igrač sa velikim iskustvom, ali ništa nije pokazao. Na terenu se nije video, problem su mu predstavlj­ali defanzivci superligaš­kih klubova, pa čak i drugoligaš­a. Kod navijača Zvezde je potrošio kredit već u avgustu i mečevima protiv Sasuola, pa je sa terena ispraćan zvižducima. Do kraja sezone nije uspevao da se popravi, bio je sve gori. Zato je i rastanak bio logična opcija. Prekinuto je i njegovo, ali i mučenje kluba.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia