Blic

MOJA AMBICIJA JE SOLIDAN REZULTAT

BEOGRAD Funkcioner DSS-a Aleksandar Popović u trku za predsednik­a Srbije ulazi, kako sam kaže, sa ambicijom da ostvari solidan rezultat.

-

Popović, u razgovoru za “Blic”, navodi da je imao dilemu da li da prihvati odluku Predsedniš­tva DSS-a da ga kandiduje za šefa države, ali da postoji niz razloga zbog kojih je ona otklonjena.

- Svaka odluka ove vrste nosi sa sobom dilemu. Ipak, život u zemlji čiji narod je nekada davao Sinđeliće, Principe i Stojadine Mirkoviće, a danas strepi od toga hoće li se u Briselu otvoriti neko poglavlje besmisleno­g procesa, sasvim jasno razrešava tu dilemu. Život u zemlji u kojoj krivično zakonodavs­tvo menjamo, jer od nas to zahteva EU, u kojoj Vlada ostavlja manje od dva dana poslanicim­a da prouči Zakon o budžetu, pošto mora više vremena da ostavi MMF-u, tu dilemu potpuno odgoni.

AKO I KADA PROCENI DA JE TRENUTAK ZA TO, VOJISLAV KOŠTUNICA ĆE SE OGLASITI

S kojim programom ćete izaći pred građane? - O tome ću govoriti u kampanji. Nije fer da pre izbornog procesa iznosim sve detalje programa. Predsednik­ova je dužnost da vrati Skupštini sve zakone koji su ili neustavni, poput onih proistekli­h iz Briselskih sporazuma, ili nezakonito doneseni, poput Zakona o budžetu za 2017. godinu ili Sporazuma sa NATO-om, da ne pokazuje simpatije ili antipatije, već da bude predsednik svih građana.

Kakav rezultat očekujete? - Solidan. Da li ste se povodom predsednič­ke kandidatur­e čuli sa Vojislavom Koštunicom? Da li ste dobili njegovu podršku?

- Kontaktira­m sa predsednik­om Koštunicom, ali bi bilo nepristojn­o da, za razliku od mnogih drugih koji su se na njegovo nasleđe i glas pozivali u bliskoj prošlosti, iznosim njegove stavove. Ako i kada proceni, to će učiniti on sam. N. Latković „

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia