Blic

Uhapšen policajac, pajtos Sime Strahote

NOVI SAD Među uhapšenima zbog učestvovan­ja u tuči koja je prethodila dvostrukom ubistvu ispred “Moje kafanice” nalazi se i policajac Vladimir Kezmić (33).

- MIHAILO JOVIĆEVIĆ

Kako “Blic” saznaje, reč je o policajcu zaposlenom u policijsko­j stanici u Srbobranu koji, međutim, uz posao u policiji, radi i kao član obezbeđenj­a “Moje kafanice”, u kojoj se i dogodila tuča između ekipe ubijenog Dragana Jovanovića Gidre (26), jednog od vođe navijača Vojvodine, i pripadnika obezbeđenj­a.

Osim policajca, uhapšena su još dvojica pripadnika obezbeđenj­a, Novosađani Petar Radović (34) i Mile Nikolić (41), ali i Gidrini prijatelji, Beograđani­n Andreja Čizmić (32) i Borislav Čolović (26) iz Sremske Mitrovice.

Svoj petorici uhapšenih je, podsećamo, određeno zadržavanj­e do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u Višem tužilaštvu u Novom Sadu.

Da podsetimo, nakon tuče obezbeđenj­e je izbacilo napolje iz kafane Gidrinu ekipu, a sukob se nastavio i napolju, gde je šef obezbeđenj­a kafane Stevan Josić (34), zvani Sima Strahota, doneo štanglu i nasmrt pretukao najpre već pretučenog Darija Roklicera (29).

Dok su se ostali učesnici razbežali, Jovanović se, iako na štakama i sa šipkama u rukama jer se još uvek oporavljao od ranjavanja u septembru, vratio i pokušao da zaustavi Josića, koji je potom i njega ubio.

Osim pomenutih, iza rešetaka je i Miroslav Knežević, zvani Kimi, koji se sumnjiči da je u svom stanu sakrio Josića te večeri.

Podsećamo, ubistvo Jovanovića i Roklicera dogodilo se 21. decembra u ranim jutarnjim satima, oko četiri sata ujutru.

Brutalnom ubistvu prethodila je svađa u “Mojoj kafanici”, gde su Gidra i njegovi prijatelji u kafanu stigli posle ponoći, očigledno pod dejstvom alkohola.

Društvo je bilo bahato i nepristojn­o prema drugim gostima, a kada su preterali - reagovalo je obezbeđenj­e, nakon čega je izbila tuča.„

Policajac iz Srbobrana radio je u obezbeđenj­u kafane, gde mu je Josić bio šef

 ??  ?? JOSIĆ, ZVANI SIMA STRAHOTA SEDAM OSOBA JE IZA REŠETAKA NAKON UBISTVA
JOSIĆ, ZVANI SIMA STRAHOTA SEDAM OSOBA JE IZA REŠETAKA NAKON UBISTVA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia