Blic

POVREĐENO ČAK 50 NIŠLIJA U SAMO JEDNOM DANU

NIŠ Proteklog vikenda u Nišu je u toku jednog dana u Hitnoj pomoći zbrinuto više od 50 ljudi zbog posledica padova i udesa.

-

Vozači koji su imali saobraćajn­e nezgode prošli su sa lakšim povredama, dok su pojedini prilikom pada na trotoarima zadobijali i lomove ruku i nogu.

- Obrenoviće­va ulica izgledala je jezivo, vratila sam se kući po drugu obuću jer nisam mogla ni da zakoračim. Nije bilo snega, ali je poledica bila strašna - priča Nišlijka Ana Stanković.

Stanari Bulevara Nemanjića takođe su bili neprijatno iznenađeni klizavim ulicama.

- Pao sam ispred zgrade kada sam krenuo do prodavnice. Da nije bilo klupe da se zadržim, možda bi bilo nekih većih povreda, ovako ništa strašno. Neprijatno, naročito za nas starije - kaže Mile Savić.

Iz Hitne pomoći poručuju da građani budu oprezni i da ne izlaze bez preke potrebe.

- Pešaci su imali najviše problema, padali su i biciklisti, a bilo je i udesa. Prelomi ruku, nogu, kontuzije glave... Apelujemo na sve građane, naročito na one starije, da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća ili da ako već moraju budu veoma oprezni - savetuju iz Hitne pomoći.

Iz Štaba zimske službe pak tvrde da se saobraćaj odvija nesmetano i da nema većih problema.

- Pet ekipa JKP „Mediana“konstantno je na terenu i sve glavne ulice posute su solju. Takođe, tri ekipe „MD gradnje“obezbeđuju potrebne uslove za saobraćaj i na lokalnim putevima - kaže Dragan Dimitrijev­ić, šef Štaba zimske službe.

Iz ovog štaba takođe apeluju na građane da maksimalno oprezno i pažljivo voze i da se ponašaju u skladu sa zimskim uslovima, kako bi se izbegle eventualne nesreće.

 ??  ?? TREBA BITI POSEBNO OPREZAN
TREBA BITI POSEBNO OPREZAN
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia