Blic

Boje koje nas čine mlađim

POZNATE DAME PRAVE PAMETNE MODNE IZBORE

-

BELA BOJA

Apsolutni favorit među bojama koje će vas učiniti mlađim je bela jer reflektuje svetlost ka licu i čini ga svežijim. U ormanu holivudske zvezde Eve Longorije preovlađuj­e bela odeća, a ona u njoj uvek ostavlja sjajan utisak.

SAVET PLUS

Dovoljno je da imate belu kragnu ili beli paspul na vratnom izrezu pa će ova boja odraditi svoje.

TIRKIZNA BOJA

Modni stručnjaci za ovu boju kažu da je pravi čarobnjak. Razlog je jasan, tirkizni tonovi odeće daju mladalački sjaj. Tajnu ove boje dobro zna i holandska kraljica Maksima koja je jedan od njenih najpoznati­jih ljubitelja među poznatim ličnostima.

SAVET PLUS

Žene svetlije puti treba da biraju svetlije tirkiz nijanse, a ženama srednje ili tamne puti najbolje stoje jači tonovi. I sve nijanse imaju isti efekat.

CRVENA BOJA

Sve nijanse crvene - od ciklama, preko purpurne do modnog favorita koralnocrv­ene - dobar su izbor. Privlače pažnju, a zavisno od tona deluju otmeno ili vatreno. Primer za to je španska kraljica Letisija koja se često pojavljuje u crvenoj odeći.

SAVET PLUS

Ciklama je nepravedno imala epitet boje modnog neukusa. Istina je da u pravom tonu ove boje pripadnice lepšeg pola izgledaju mlađe.

SIVA BOJA

Poslednja na listi boja koje nas čine mlađim je siva. U sebi ima pomalo plave ili lila boje i daje posebnu notu prefinjeno­sti. Na polju elegancije stoji rame uz rame sa crnom bojom pa nas ni ne čudi što je glumica Džejn Fonda rado nosi.

SAVET PLUS

U svetlucavo­j varijanti modeli u sivoj boji ne gube na otmenosti. Kada možete, slobodno crnu boju zamenite tamnosivom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia