Blic

Dekijev sin brani Srbiju

BEOGRAD Fudbalska reprezenta­cija Srbije je dočekala i trećeg člana porodice Stanković - Filipa.

- ŽELJKO VUJIČIĆ

Srednji sin našeg rekordera Dejana (103 utakmice u nacionalno­j selekciji) dobio je poziv da obuče dres „orlova”. Filip Stanković (14), golman mlađih kategorija Intera, proći će zimsku školu fudbala FSS od 3. do 10. januara u Staroj Pazovi. Na ponos oca, a i kluba, koji je putem sajta obavestio navijače o Filipovom pozivu u državni tim.

Prethodno, reprezenta­tivac Srbije je postao njegov stariji brat Stefan (16). On je jesenas debitovao za kadetsku selekciju (generacija 2000).

U intervjuu za „Blic” prošle godine, Dejan Stanković je pričao o Filipovom usponu.

- Naravno, nisam ga gurao. Iskreno, nisam ni znao na kojem je nivou dok mi ljudi iz Intera nisu rekli da hoće da ga uzmu iz Interove akademije - rekao je tada Deki.

Legenda nero-azura (preko 300 takmičarsk­ih utakmica u crno-plavom dresu, 42 gola, od kojih mnogi spektakula­rni) prati, dabome, razvoj i najstarije­g sina. - Stefanovo godište (2000) je najtalento­vanije još od Balotelije­ve generacije. Biće mu teško, ali sam mu rekao da se meri s najboljima - izjavio je Dejan za „Blic” prošle godine. Početak 2017. biće, dakle, crvenim slovima ubeležen u kalendar porodice Stanković. I fudbalske reprezenta­cije Srbije, verujemo. - Generacija 2002. je ušla u selektivni proces instruktor­ske službe još pre tri godine, a od leta naredne preuzeće je selektori. Sada ćemo na okupu imati godišta 2002. i 2003, a za sedam dana održaćemo devet treninga i odigrati dve utakmice - istakao je koordinato­r i rukovodila­c Instruktor­ske službe FSS Ivan Đukanović, za sajt Saveza.

Narednih dana, dodaje Đukanović, biće poznat i spisak sa imenima talentovan­e dece godišta 2004. i 2005, sa kojima će se raditi od 10. do 17. januara.

FILIP STANKOVIĆ, GOLMAN MLAĐIH KATEGORIJA INTERA, PROĆI ĆE ZIMSKU ŠKOLU FUDBALA FSS

 ??  ?? PRVI KRENUO OČEVIM STOPAMA: Stefan Stanković
PRVI KRENUO OČEVIM STOPAMA: Stefan Stanković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia