Blic

Rođen da budem Zvezdin kapiten

Napor koji sam uložio u prvoj polovini godine, da bi me doveo do kraja kao iz bajke, nikad neću da zaboravim, kaže velika nada crveno-belih.

- ŽELJKO VUJIČIĆ www.blic.rs

Pamtiće Luka Adžić 2016. verovatno kao nijednu prethodnu godinu. Ostaće mu možda urezana kao nijedna sledeća u nema sumnje budućoj bogatoj karijeri. Prešao je put sin bivšeg Zvezdinog kapitena Ivana put od ostvarenja sna (pripreme s prvim timom), preko košmara (povreda na tim istim pripremama) do najlepše jave (gol za pobedu na debiju).

- Bio sam veoma srećan kada sam početkom godine saznao da ću na pripreme s prvim timom. Međutim, dogodila mi se povreda ligamenata kolena, zbog koje sam morao da napravim dužu pauzu. Nije bilo lako vratiti se posle operacije, ali sam naporno radio i to se na kraju isplatilo -priča 18-godišnji ofanzivni vezist. Imao je, kaže Luka, sreće da je operisan u Rimu. - To je bilo šest meseci mukotrpnog rada, dva puta dnevno sam trenirao po nekoliko sati. Taj period života nikad neću da zaboravim, napor koji sam uložio da bi kraj godine bude kao iz bajke. Poziv za prvi tim, debi i pobedonosn­i gol učinili su da zaboravim sve loše što mi se na početku dogodilo. Tokom letnjih priprema nije bio deo prvog tima, jer nije bio dovoljno spreman posle operacije.

- Iskoristio sam to vreme da se što bolje pripremim za Omladinsku ligu. Mnogo mi je podiglo samopouzda­nje to što sam znao da i u prvom timu računaju na mene - dodaje Adžić za klupski sajt. - Na početku sezone nisam bio standardan. Potom, kada sam počeo standardno da igram, sve je bilo mnogo lakše. Računao sam da ću i dalje osećati bolove u kolenu, ali je ispalo mnogo bolje.

Luka je vođa omladinaca crveno-belih na terenu.

- Od kada sam došao u Zvezdu, bio sam kapiten. Bilo je perioda kada je traka menjala vlasnika, ali uvek sam bio tu. Zato mi je posebno značilo što sam ove sezone ponovo bio kapiten u omladincim­a.

Jesen 2016. mu je bajkovita i zbog debija za prvi tim u Gornjem Milanovcu, pogotovo gola prvenca - i to za pobedu!

- Nisam očekivao da ću ući u igru protiv Metalca, ali sam osećao da bih, kada bih se našao na terenu, mogao da donesem preokret. Gubili smo i iznenadio sam se kada me je trener poslao na zagrevanje. Vrlo brzo je Orlandić izjednačio. U tim trenucima u glavi mi je prolazila misao da li baš ja mogu da rešim utakmicu. I, lopta se odbila, išla je ka meni i takva prilika se ne propušta prisetio se najsrećnij­eg momenta Luka Adžić, velika nada Crvene zvezde

PROTIV METALCA SAM OSETIO DA MOGU DA BUDEM IGRAČ PREOKRETA. I LOPTA SE ODBILA DO MENE...

 ??  ?? STRELAC NA DEBIJU U NAJDRAŽEM DRESU: ADŽIĆ
STRELAC NA DEBIJU U NAJDRAŽEM DRESU: ADŽIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia