Blic

KO O ČEMU, LIVERPUL O TITULI

BEOGRAD Realni optimizam temperamen­tnog Nemca, ili još jedan uzaludni pokušaj još jednog Sizifa da uspravi posrnulog džina?

- Ž. Vujičić

Zna dobro Klop da se titula nije slavila na „Enfildu“od daleke 1990, toliko daleke da je pamti tek jedan od aktuelnih prvotimaca (treći golman Maninger tada je imao 13 godina), ali smatra da prošlost treba da se ostavi bivšim asovima.

- Mi smo sadašnja generacija. Moramo da obavimo naš posao. Trenutno smo veoma dobri, a budućnost je svetla. Hajde da pokušamo to da uradimo - rekao je Klop za “Skaj”.

Danas na engleski Boksing dej, pred mečeve 17. kola Premijer lige Liverpul zaostaje (samo) šest bodova za liderom Čelsijem. Ko će gde da bude i s kakvim učinkom 21. maja 2017, kad padne zavesa - ostaje da se vidi. Možda će zapravo da se vidi i ranije jer u prošlosti, koju Klop potiskuje u zaborav, “crveni” su neretko odustajali mnogo pre kraja. I završavali čak na osmoj poziciji (tri puta), što im je najgori plasman od slavne 90.

Najbliži šampionsko­m lovoru Liverpul je bio u sezoni 2013/14. pod vođstvom Brendana Rodžersa. Imali su ga Džerard i društvo u rukama tri kola pre kraja, međutim, kapitenova greška je omogućila Čelsiju da rasplače Enfild (0:2), a Sitiju da pobedom preotme prvo mesto.

Nekad vlasnik najviše engleskih titula (dok Aleks Ferguson nije zavladao sa Junajtedom) završio je sa vicešampio­nskim zvanjem i 1991. (trener Keni Dalgliš), 2002. (Žerar Ulije) i 2009. (Rafa Benitez). U ostalima sezonama Sizifa su glumili Grem Sunes, Roj Evans i Roj Hodžson.

Može li Jirgen Klop da izgura do kraja? Ili će na Enfildu ponovo da bude u skladu s onom našom: Ko o čemu, Liverpul o tituli.

 ??  ?? DA LI IMAJU SNAGE DA PODIGNU TROFEJ: Fudbaleri Liverpula
DA LI IMAJU SNAGE DA PODIGNU TROFEJ: Fudbaleri Liverpula
 ??  ?? BAŠ VERUJE U SVOJ TIM: JIRGEN KLOP
BAŠ VERUJE U SVOJ TIM: JIRGEN KLOP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia