Blic

DA LI JE OVAJ SUD NAJGORI U SRBIJI?

VRANJE Blokirana suđenja, kontroverz­ni imidž seksi sudije i prazne sudnice koje su dočekale ministarku čine Osnovni sud u Vranju možda i najgorim delom srpskog pravosuđa.

-

Ministarka Kuburović iskoristil­a je priliku da prenese svoje utiske iz posete ovoj institucij­i i njihovim “komšijama” iz osnovnog suda u istom gradu.

Ministarka je otišla u nenajavlje­nu posetu i - ostala šokirana: u Višem sudu u 11 sati pre podne nije zatekla stranke, sudnice su je sačekale prazne...

- Nije bolja situacija ni u Osnovnom sudu u Vranju, gde je poslednje suđenje tog dana bilo zakazano za 11.30 časova, nakon čega nikog nije bilo u sudu, osim nekoliko zaposlenih. A svima je poznato da imaju da rade i predmete koji su u programu rešavanja starih predmeta. Imaju odlične uslove rada u tom sudu, svaki sudija ima svoj kabinet i svoju sudnicu, tako da nije razumljivo zašto se ne radi zaključila je Koburoviće­va.

Ni nama nije jasno, ministarka. Nije jasno ni novinarki Tanji Janković, koja već četvrtu godinu očekuje da suđenje inspektoru Nenadu Jovanoviću i još petorici osoba koje su je napale i nanele teške telesne povrede njenom ocu i sestri - makar počne. Poslednje u beskonačno­m nizu odlaganja u ovom slučaju dogodilo se prošle nedelje. Niko se nije iznenadio kada je sudija Marija Janićijevi­ć, po ko zna koji put, odložila ročište zbog izostanka jednog od okrivljeni­h i advokata. A i što bi? Zbog svog “samopregor­nog rada” Janićijevi­ćeva je degradiran­a krivičnog u parnično odeljenje. Osim ažurnosti koja se vidi na primeru procesa protiv inspektora Jovanovića, sudija Janićijevi­ć je poznata i po izazovnim fotografij­ama koje širi internetom putem Fejsbuk profila. Bikini sudija je, inače, od VSS dobila ocenu “naročito se ističe”. U čemu?

MINISTARKA NELA KUBUROVIĆ U 11.30 ČASOVA U SUDU NIJE ZATEKLA NIKOG

 ??  ?? ONA DELI PRAVDU: SUDIJA JANIĆIJEVI­Ć
ONA DELI PRAVDU: SUDIJA JANIĆIJEVI­Ć
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia