Blic

RADIO NIKADA NEĆE UMRETI

Vlasnik najslušani­jeg radija u Srbiji, posle uspešno završenog projekta “Zvezde pevaju zvezde”, najavljuje nove i siguran je da će publika uvek uživati uz radio programe.

- RADIO S JE POSLEDNJIH GODINA NAPRAVIO DOBAR ISKORAK U MULTIMEDIJ­ALNI SVET. NIKAKO NEĆEMO NESTATI

Kako je nastao projekat „Zvezde pevaju zvezde”?

- Projekat je nastao kao želja da se promoviše naša muzička industrija, jer generalno Radio S pušta domaći i ex-Yu rok i pop, a ta scena je mala i nema puno kvalitetni­h izvođača. Želeli smo da pokažemo razliku između ex-Yu hitova koji su i dalje najveći hitovi i svi ih prepoznaju i ovih novih, a da opet i mlađa generacija izvođača, gde takođe ima velikih zvezda, na svoj način interpreti­ra tuđe hitove. Hteli smo da spojimo te dve stvari i da pružimo publici nešto jedinstven­o i nešto novo. Da li će se iz ovog projekta roditi i neki drugi, na duže staze, neka saradnja s autorima? - Radio S postoji već 20 godina i mi odavno imamo saradnju sa mnogim pevačima. Dosadašnji izbor pevača bio je zapravo kompromis između njihovih planova, a manje nemogućnos­t da sarađujemo. Postoji 20, 30 nama interesant­nih izvođača sa kojima ćemo sigurno raditi u narednim godinama. Što se tiče samih numera, iskreno, meni su pune uši muzike, ima baš puno dobrih pesama, i ja nemam favorita, već odlučujemo na kolegijumu. Vaga se koja će pesma pripasti kom pevaču, mere se po temperamen­tu, ali i po tome kako bi te pesme trebalo da izgledaju. Kažu da je radio ugrožen medij, ali Radio S postoji već 23 godine i u vrhu je slušanosti bez presedana. U čemu je tajna? - Ne bih se složio da je radio najugrožen­iji. Godinama idemo po svetu na radionice, konferenci­je, i gotovo svaka počinje sa pričom da je radio na izdisaju. I kada se pojavila televizija, mnogi su rekli da je to kraj radija, pa se to nije desilo. Onda su se pojavili video-rekorderi, pa CD plejeri, pa internet i ništa od toga nije uništilo radio, već je on samo dobijao novu dimenziju. Uvek će biti ljudi koji će slušati radio. Mislim da je i Radio S poslednjih godina napravio dobar iskorak u multimedij­alni svet. Nikako nećemo nestati!

Pored „Zvezde pevaju zvezde”, imali ste još nekoliko projekata...

- Mi uvek imamo 30, 40 projekata. „Pet veličanstv­enih“je projekat gde smo želeli da okupimo pet najboljih autora koji bi za zvezde napravili pet novih pesama. Na „Zvezde pevaju zvezde” smo redizajnir­ali stari zvuk hitova, a sa „Pet veličanstv­enih“je ideja da napravimo potpuno nove pesme i da pokažemo koliko radio može da izgura nove hitove. Najvažnije je da idemo ka multimedij­alnosti, a proširili smo se na Bosnu i Crnu Goru. A u poslu je ljubav ključna stvar. I podrška porodice. Radio je prijateljs­ki medij i ta ljubav je potrebna. Moja generacija nije mogla puno da nauči o ljubavi od roditelja jer je to bilo drugo vreme. Moj otac nije bio 25 godina u kući. Sticajem okolnosti, ja svoju suprugu znam iz osnovne škole, i mi radimo zajedno i imamo četvoro dece, tu su dede i babe. To je ono što nas pokreće.

 ??  ?? PREDRAG ANĐELKOVIĆ: RADIO SE MENJA I ŠIRI
PREDRAG ANĐELKOVIĆ: RADIO SE MENJA I ŠIRI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia