Blic

Majci puklo srce za ćerkom

BEOGRAD Boravila je u kući svog sina Toda Fišera na Beverli Hilsu, gde se porodica okupila da se dogovori o Kerinoj sahrani, i rekla je: „Mnogo mi nedostaje. Želim da budem sa Keri.”

- MIONA KOVAČEVIĆ

Posle ovoga je doživela moždani udar. Umrla je nekoliko sati kasnije u bolnici.

Tako je jedna od poslednjih glumica iz zlatne ere Holivuda, Debi Rejnolds, preminula u sredu u 85. godini, samo dan nakon svoje ćerke Keri Fišer.

Nakon godina otuđenosti i zategnutih odnosa, u trenutku njihovih smrti Debi i Keri su bile u velikoj ljubavi. Deset godina uopšte nisu govorile, dok je Keri bila mlada tinejdžerk­a koja se borila sa zavisnošću od droge. Kasnije je rekla da nije htela da bude „ćerka Debi Rejnolds” i da ju je stalno progonila slava njenih roditelja, holivudski­h legendi. Kerin otac je bio pevač Edi Fišer, a mama Debi Rejnolds je iza sebe već imala sjajnu karijeru kad je rodila Keri 1956. godine.

Najpopular­nija zbog uloge u klasiku „Pevajmo na kiši” (1952), Debi je bila deo elitne grupe glumica koje su postigle svetsku slavu zbog lepote i harizme pred kamerama. Njena karijera započela je 1948, kada je, u 17. godini pobedila na takmičenju za najlepšu devojku u Berbanku u Kalifornij­i. Ćerka kopača jama i pralje iz Teksasa, rođena je kao Meri Franses Rejnolds, ali je promenila ime čim je osetila prvi ukus slave. Nakon izbora za mis potpisala je ugovor sa „Vorner bradersom”, potom sa studiom MGM, i to je bio početak izvanredne filmske i TV karijere koja je trajala skoro 60 godina. Igrala je sa vodećim zvezdama Holivuda: Džinom Kelijem, Fredom Asterom, Leslijem Nilsenom, Dikom van Dajkom, Tonijem Kertisom... međutim, njene filmske romanse i slomljena srca nisu bile ni prineti ljubavnim odnosima u privatnom životu.

Za Edija Fišera udala se 1955. i bili su pravi „savršen američki par”. Dobili su ćerku Keri i sina Toda i nastavili da nižu uspehe na profesiona­lnom planu. A onda je Edi 1959. javno ponizio svoju mladu suprugu kada ju je ostavio zbog Elizabet Tejlor, jedne od njenih najbližih prijatelji­ca i sveže udovice Majkla Toda, Fišerovog najboljeg prijatelja.

Sledeće godine Debi se udala za proizvođač­a cipela Harija Karla, koji je prokockao njeno obogatstvo. Razveli su se 1973. Trećeg supruga, Ričarda Hamleta, nazvala je u memoarima „đavolom”. Rastali su se 1996. i od tada se više nije udavala.

Debi je sve vreme radila punom parom i 1964. nominovana je za Oskara za ulogu u filmu „Nepotopiva Moli Braun”. Ćerka Keri je brzo počela da pravi probleme. Patila je od bipolarnog poremećaja i bila je zavisna od droga. Počela je da glumi sa 16, a kad je ušla u dvadesete, sa majkom je prestala da govori. Debi je rekla da je bila očajna, a Keri da prosto nije mogla da podnese da bude u njenoj blizini. Debi je kasnije priznala da je nekoliko puta mislila da će izgubiti ćerku.

- Mnogo suza sam isplakala, ali ona je bila vredna toga - izjavila je Debi Opri Vinfri 2011. Poslednjih godina njih dve su bile bliže no ikad. Živele su u kući do kuće i često zbijale šale na račun svojih različitih karaktera. Debi je uvek isticala koliko se ponosi ćerkinim uspehom.

Rejnoldsov­a je nastavila da glumi sve do 2015. Prošle godine imala je nekoliko manjih moždanih udara, otkrio je njen sin, ali bol od gubitka deteta nije mogla da preživi.

Najpopular­nija zbog uloge u klasiku „Pevajmo na kiši”

 ??  ??
 ??  ?? LEPŠA PROŠLOST: Debi Rejnolds sa malom Keti i malim Todom
LEPŠA PROŠLOST: Debi Rejnolds sa malom Keti i malim Todom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia