Blic

Ana, hvala na svemu

TENISKU KARIJERU KAKO BI SE POSVETILA PORODICI Poslednji trener sa kojim je Ana Ivanović zabeležila značajne rezultate je Nemanja Kontić. Somborac je za „Blic“govorio o danima saradnje sa jednom od najlepših žena sveta.

- JELENA MEDIĆ

- Evo, baš mi je sada poslala poruku u kojoj je napisala da smo divno vreme proveli radeći zajedno i da se okreće nekim novim stvarima - rekao je Kontić za „Blic“.

Mladi stručnjak je analizirao vreme saradnje sa Anom.

- To je bio jedan od najlepših perioda u mom životu. Baš sam srećan što smo radili zajedno. Iskoristio sam maksimalno tu saradnju, ona je imala 41 pobedu za šest meseci, bila tada jedna od najboljih na svetu. Pobedila je Serenu Vilijams, Mariju Šarapovu, igrala na mastersu u Singapuru - kaže ovaj Somborac.

Kontić je pokušao da čitaocima približi kakva je Ana Ivanović kao osoba.

- Vredna, željna znanja, poslušna, divno vaspitano dete koje je veoma uporno. Nikada nisam imao nijedan problem sa njom. Ana je pre svega sjajna osoba, a onda i vrhunska sportistki­nja koja je dosta uradila za svoju zemlju.

Trener je dodao da ga Anina odluka nije iznenadila.

- Ne. Ona je dugo lutala. Sigurno je shvatila da ne može više da igra na vrhunskom nivou i zato je odlučila da prestane da igra tenis. Bila je u jednoj krizi, pa smo počeli da sarađujemo i igrala je veoma dobro. Potom je ponovo upala u krizu i, eto, desilo se da se povukla. Kažem, očekivao sam ovako nešto. Na kraju joj je poručio: - Imam da joj kažem jedno veliko hvala. Na svemu što je uradila za naš sport, na sjajnom predstavlj­anju Srbije u svetu. Zaista, želim joj puno sreće u daljoj budućnosti. Rekla mi je da će ostati u biznisu. Zaista, beli sport je dosta izgubio ovim njenim odlaskom u penziju - rekao je Kontić.

Da podsetimo, Ana Ivanović se od tenisa oprostila u sredu. Ona je u novembru napunila 29 godina. Ove sezone nije uspela da osvoji nijedan pehar, dok će ostati zapamćeno da je u karijeri osvojila 15 titula. Među njima je i jedan grend slem. Te 2008. godine je postala šampionka Rolan Garosa.

Samo od tenisa je inkasirala više od 15 miliona dolara, tačnije 15.510.787 zelenih novčanica.

Pored toga, Ivanovićev­a je bila izuzetno atraktivna za sponzore, pa je bila zaštitno lice „Adidasa“, „Šiseida“, „Roleksa“, „Joneksa“, „Dubai djuti fri“...

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia