Blic

Zvezdi treba godišnje 15 miliona evra

Prvi čovek crveno-belih rekao je da je Vijeira jedini krivac što ga se klub odrekao, uz diskusije o finansijam­a, i potvrdom da aktuelni trener ostaje i u drugom delu sezone.

- VELJKO IVANOVIĆ

Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, osvrnuo se i na letošnje rano ispadanje iz Evrope.

- Žao nam je svima zbog toga, desio se taj Sasuolo i Zvezda ne sme da igra kao što je u Italiji. Ali, moramo biti svesni da je taj tim bio mnogo jači - rekao je Terzić.

Ugo Vijeira, heroj uspeha iz prošle sezone, koji je marginaliz­ovan u aktuelnoj, bio je na Terzićevom tapetu.

- Sam je isključivi krivac za to, jer je mislio da može da trenira kako hoće i kad hoće. Na korak je od odlaska u jedan japanski klub.

Tema je bila i osvrt na saradnju Zvezde sa FS Srbije.

- Ja Slavišu Kokezu doživljava­m kao prijatelja i imamo dobar odnos sa FSS. Učinićemo sve sa naše strane da ta saradnja bude na još višem nivou.

Prelazni rok - neminovna stavka.

- Pokušaćemo da napravimo jači tim. To znači da neće moći da idu Donald, Kanga, Le Talek i Ruiz. Kanga i Ruiz su pun pogodak, i biće najbolji u ovoj ligi. Slažem se da Mouče i Fibel nisu bili pogodak.

Na to se nadovezao i sportski direktor Blažo Raosavljev­ić

- Blizu smo sporazumno­g raskida ugovora sa Fibelom. Mislim da se vraća u Rusiju.

Priča o Zvezdinom dugu bila je interesant­na.

- Zvezda ima ciklične prilive, ali dug se vrti između 36.000.000 i 39.000.000 evra. U junu ćemo zvanično sve objaviti. Treba bar 15.000.000 evra godišnje zbog nagomilani­h dugova. Za dve i po godine prihodoval­i smo 25.000.000 evra neto, koje smo doneli iz inostranst­va - otkriva Terzić.

Terzić se kritički osvrnuo na negativna pisanja medija.

- Smeta nam strašno negativna percepcija javnosti o srpskom fudbalu. Kao da se mediji utrkuju da iznesu što negativnij­e stvari. Oduvek je fudbal bio refleksija srpskog društva, tako je i danas. Možda ne pamtite, ali 1986. godine ste imali kompletno namešteno kolo, ja vam kažem da danas toga više nema. Možda će mi mnogi zameriti, ali kažem da je fudbal bolji nego mnogi segmenti društva.

I konačna ocena do sada urađenog.

- Kad podvučemo crtu, možemo da budemo ponosni na ostvareno. Prošla kalendarsk­a godina je završena sa finansijsk­im plusom, u maju smo slavili titulu. Čitajući novine pomislio bih da je neko drugi šampion. Ne mogu da zamislim šta bi se dogodilo da je neko drugi šampion i da smo u finansijsk­om minusu - zaključio je Terzić.

CRVENA ZVEZDA JE U DUGU IZMEĐU 36 I 39 MILIONA EVRA TVRDI ZVEZDAN TERZIĆ

 ??  ?? POKUŠAĆEMO DA NAPRAVIMO JAČI TIM. TO ZNAČI DA NEĆE MOĆI DA IDU DONALD, KANGA, LE TALEK I RUIZ. KANGA I RUIZ SU PUN POGODAK, I BIĆE NAJBOLJI U OVOJ LIGI
POKUŠAĆEMO DA NAPRAVIMO JAČI TIM. TO ZNAČI DA NEĆE MOĆI DA IDU DONALD, KANGA, LE TALEK I RUIZ. KANGA I RUIZ SU PUN POGODAK, I BIĆE NAJBOLJI U OVOJ LIGI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia