Blic

POŽURIO SAM I PLATIO CEH

Košarkaški reprezenta­tivac Srbije posle povrede najavljuje da će uskoro ponovo zaigrati u Evroligi i turskom prvenstvu.

- V. Tegeltija

Pre nešto više od dva meseca sa Bogdanom Bogdanović­em smo razgovaral­i, po odlasku u bolnicu na snimanje skočnog zgloba nakon doskoka na utakmici sa Žalgirisom. Prve prognoze su bile optimistič­ke, nedelja-dve odsustva, ali našeg reprezenta­tivca i dalje nema u timu, a stigla je 2017.

Zašto se povratak na teren odužio toliko i šta ste radili dva meseca ?

- Produžio se oporavak zbog greške svih nas, pošto sam želeo da se vratim ranije, misleći nije toliko strašna povreda. Ona i nije strašna, ali zbog lošeg starta se produžilo sve. Gledao sam, pratio Fener i trudio se da ostanem što više u košarkaško­m i profesiona­lnom fokusu - kaže Bogdanović za „Blic“. Kada ćete zaigrati ? - Sada sam super, osećam se sveže i mentalno i fizički, počeo sam pre četiri dana i da treniram. Trebalo bi uskoro da se vratim u tim i na utakmice. Sve ide svojim tokom.

Kako ocenjujete Fenerove partije u poslednje vreme?

- Mislim da nismo igrali na nivou kako smo očekivali. Ne možemo reći da smo zadovoljni jer smo imali dva kiksa na našem parketu, protiv Uniksa i Darušafake. To pokazuje koliko je jaka Evroliga kao takmičenje, ali sam siguran da ćemo u nastavku pokazati kvalitet koji posedujemo. Šta očekujete u 2017? - Još više rada i uspeha. Pre svega bih prijatelji­ma, ostalim ljudima, pa i sebi poželeo puno zdravlja i sreće, a za ostalo ćemo se sami pobrinuti, jer svako od nas kroji svoji sudbinu - završio je Bogdan.

Ono što čeka Fener u ponedeljak je Efes, u okviru turske lige, dok na evroligašk­oj sceni sledi duel sa Armanijem.

 ??  ?? OPORAVIO SE OD POVREDE: Bogdan Bogdanović
OPORAVIO SE OD POVREDE: Bogdan Bogdanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia