Blic

Volim da igram u ritmu „delija”

Amerikanac ističe da je samo jedan šraf u crveno-beloj mašini koja ne zna za limite u ovoj sezoni.

- luka dumeljiĆ

Zvezdinim košarkašim­a ove sezone samo je nebo granica! Ne pamte se sjajniji momenti u novijoj istoriji kluba sa Malog Kalemegdan­a, a u hrabrom timu Dejana Radonjića svaki igrač ima važnu ulogu.

Kada je pre nešto više od dva meseca Nejt Volters (25) potpisao za Zvezdu nije ni slutio da je stigao u redove ekipe koja će na leđa da baci poslednja tri osvajača evropske krune, redom Makabi, Real i CSKA. Ali i da će da učestvuje u nestvarnom nizu od 16 pobeda u ABA ligi. Posle letošnje probe u Denver Nagetsima NBA karavan je zamenio Zvezdinim. I nije pogrešio!

- Košarka je moj životni poziv, ona me je dovela u Zvezdu i srećan sam zbog toga. Ide nam poprilično dobro u Evropi. Mislim da je ove sezone Evroliga nikad jače takmičenje. Svaka utakmica je podjednako važna, a ukoliko želimo da se plasiramo u osam najboljih moramo da se potrudimo da pobedimo sve

protivnike na domaćem terenu, uz par trijumfa na strani - rekao je za “Blic” Volters.

Do jednog biste mogli već sutra, protiv Žalgirisa u Kaunasu?

- Izgubili smo od njih u Beogradu, odličan su tim, šuterska ekipa. Ali siguran sam da možemo da im se revanširam­o. Moramo da nastavimo sa dobrim partijama, pobeđivali smo i jače protivnike.

Šta je najveće Zvezdino oružje?

- Zajedništv­o je glavna snaga ovog tima! Svi momci su dobri košarkaši, ali još bolji ljudi. Uz ovakve saigrače kakve ja imam u Zvezdi, sve je lakše. Kada odigrate dobru utakmicu, dobijete na samopouzda­nju. Duga je sezona, pa su i oscilacije razumljive. Kada mi ne ide u napadu trudim se da igram što bolju odbranu. Došao sam u klub kada je sezona već odmakla i odlično sam prihvaćen. Naravno, uz veliku pomoć Radonjića.

Kakav je trener prema vama?

- Radonjić radi dobar posao, stvarno je odličan trener. Posvećuje mi dosta pažnje i usmerava me kako da funkcioniš­em u odbrani. Nemam ni najmanju zamerku na njega, mlad sam i prihvatam sve što mi kaže. Ovo mi je tek druga sezona u Evropi, prošlu sam nastupao za Bešiktaš. Prvi put igram Evroligu, i dalje na neki način učim.

Kakav je osećaj igrati pred “delijama”?

- Neverovata­n, navijači su naš šesti igrač. Daju nam dodatnu energiju i pomažu nam na svakom meču. Mnogo je lakše kada imate takvu publiku na svojoj strani. Izvlače iz nas maksimum, pošto nas njihova pesma vodi ka nestvarnim podvizima. Biću iskren, ne razumem šta pevaju, ali dobro znam svaki ritam pesme.

Kako se snalazite u Beogradu?

- Još se privikavam na grad koji je zaista prelep. Srbi su dobar narod, a priznajem da vam je i hrana odlična. Saigrači i stručni štab čine sve da mi maksimalno olakšaju kako bih se osećao kao kod svoje kuće. Za par meseci u Zvezdi stekao sam veliko iskustvo, trudim se da uživam.

 ??  ??
 ??  ?? najavio revanš žalgirisu: nejt volters
najavio revanš žalgirisu: nejt volters
 ??  ?? oduševljen srpskom hranom i našim ljudima: nejt volters
oduševljen srpskom hranom i našim ljudima: nejt volters

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia