Blic

PUTOVANJA - TURIZAM

-

1 Prilikom odabira putovanja osnovna stvar je da se dobro pogleda koja agencija koji aranžman ima u ponudi.

Takođe, ono što je bitno da se proveri jeste da li je agencija za koju su se odlučili članica Jute, jer ona je garancija ako nešto pođe po zlu.

2 Jedna od bitnijih stavki je i zdravstven­o osiguranje.

Ima putovanja koja su osigurana, a ima i onih koja nisu. Ako se ne uplati osiguranje, a dođe do neke intervenci­je, čak i zubna može izaći skuplje od samog putovanja.

3 U zimskom periodu mogu da se rezervišu putovanja pre sezone, koja su znatno jeftinija od onih kada počne sezona. 4 Čarteri su uvek povoljni, za Grčku, Italiju, Španiju, Maltu... 5 Za mlade bih preporučio Mikonos u Grčkoj,

to je poznato ostrvo gde dolaze mladi iz celog sveta, malo je skuplje, jer nemaju dovoljan broj kapaciteta, a navala je velika. Zatim su za njih idealni Majorka, Ibica, Kipar... Postoji jedan takav program za Italiju. Do nje se dođe avionom, a onda se sedam dana vozi kroz celu Italiju, i obratno. To je najinteres­antnije putovanje, jer se vidi sve, a takva putovanja realizuju se oko Uskrsa i raspusta. Na primer, tura Izrael i Jordan, Španija i Portugal. To su destinacij­e koje nisu mnogo skupe, a može se videti mnogo toga.

koji će biti u februaru, jer to je nešto fantastičn­o. Tu je cena oko 1.800 dolara, što nije mnogo jer za vreme karnevala tamo su visoke cene smeštaja, a retko ko može i da rezerviše sobu jer je velika navala.

je put oko sveta. Taj aranžman uključuje krstarenje Pacifikom, a ide se preko Njujorka, Los Anđelesa, Havaja, gde se ukrcava na velike kruzere. Ide se do Tahitija, Bora Bore, pa na Novi Zeland, slede Australija, Tokio, Hongkong. Sve traje 25 dana, cena je između 5.000 i 6.000 evra. nego da se na svaku od tih destinacij­a ide pojedinačn­o.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia