Blic

Niko neće „Navipov“podrum

-

Prva licitacija podruma “Navip” u Crkvencu kod Svilajnca, koja je organizova­na posle četiri i po godine stečaja, nije uspela jer nije bilo ponuda, izjavio je bivši upravnik a sada čuvar podruma Miroljub Spasojević.

- Licitacija je održana u Zemunu, u središtu “Navipa”. Nije bilo ponuđača iako je bilo dosta interesena­ta - naveo je Spasojević, dodajući da je početna cena bila 231.000 evra, a da je kapital podruma procenjen na 462.000 evra.

Bilo je interesova­nja vinogradar­a iz Svilajnca i Crkvenca, ali su svi propustili prvu licitaciju posle stečaja, na koju se, kako ukazuje, čekalo dok se ne očiste hipoteke i dugovanja.

Spasojević smatra da to što su zaintereso­vani propustili prvo učešće na licitaciji ne znači da će na drugoj, koja treba da bude raspisana ovog meseca, biti niža cena.

- To nije pravilo, može da bude niža cena na drugoj licitaciji, ali i ista. Do sada je, od kada se sprovode privatizac­ije u Srbiji, cena u drugom krugu uvek bila niža, ali to nije pravilo.

Sada sledi zasedanje Stečajnog suda i ponovo raspisivan­je licitacije, dodao je Spasojević za Tanjug, navodeći da u najvećem podrumu na Balkanu očekuju da će to biti ovog meseca ili početkom februara.

- Ide se u potpunu privatizac­iju podruma, prvi put od njegovog osnivanja pre 86 godina - dodaje Spasojević.

Podrum je specijaliz­ovan za proizvodnj­u rakije.

 ??  ?? poČetna cena bila je . evra
poČetna cena bila je . evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia