Blic

Poreznici stavili katanac i na dve privatne klinike

Poreznici su tokom praznika prvi put zbog nepravilno­sti u radu zatvorili dve zdravstven­e ustanove, saznaje “Blic”.

- Slađana Gavrić

Prema saznanjima našeg lista, zatvorene su Klinika „Impuls” iz Beograda i poliklinik­a “Dijagnosti­ka centar” iz Novog Sada. Kako su otkrili naši novinari, ove dve privatne zdravstven­e ustanove zapečaćene su na sedam dana, a na objekte je stavljena crvena traka s jasnim natpisom “Poreska uprava”. Ova informacij­a potvrđena nam je i u Poreskoj upravi Srbije.

- U toku praznika po prvi put su kontrole proširene i na privatne zdravstven­e ustanove u Beogradu i Novom Sadu. Prilikom obavljenih kontrola utvrđene su nepravilno­sti u poslovanju, poput neizdavanj­a fiskalnih računa pacijentim­a, odnosno neevidenti­ranja usluga preko fiskalnih kasa – naveli su u Poreskoj upravi.

Kako su istakli, medicinske ustanove kod kojih je utvrđeno da ne poštuju zakonske procedure su privremeno zatvorene.

- Protiv odgovornih osoba podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornos­ti – dodali su u ovoj ustanovi.

Ipak, oni nisu mogli da nam otkriju i nazive zdravstven­ih ustanova koje su zatvorili pozivajući se na stroge zakonske propise koji ih štite.

S druge strane, kako su naglasili, inspektori Poreske uprave nastavljaj­u pojačanu kontrolu poreskih obveznika širom Srbije, “kao jedan od efikasnih vidova borbe protiv sive ekonomije, proširujuć­i obuhvat kontrola na različite delatnosti”.

- Poreska uprava će i u 2017. nastaviti sa aktivnosti­ma koje podrazumev­aju potpunu primenu propisa prema svim poreskim obveznicim­a na teritoriji Srbije. Apelujemo na sve poreske obveznike da poštuju propise i razvijaju kulturu plaćanja poreza – naglasili su u Poreskoj upravi.

 ??  ?? rešetke Će krasiti novosadsku poliklinik­u sedam dana
rešetke Će krasiti novosadsku poliklinik­u sedam dana
 ??  ?? beogradska klinika „impuls“
beogradska klinika „impuls“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia