Blic

Zvezda: Imamo pare za pojačanja, stiže titula!

Crveno-beli su započeli misiju odbrane šampionske titule! Okupili su se juče, a tim je jači za Milića, Vujakliju i mladog Senića. Na prozivku su kasnili Donald, Fibel, Babunski i Mičel zbog nevremena.

- milan zariĆ

Pauza za fudbalere Zvezde je okončana, vreme je za rad i uigravanje kako bi se i u prolećnom delu prvenstva sačuvala bodovna prednost u odnosu na Partizan, koja iznosi šest bodova. Na početku priprema su se pojavila 32 igrača, a priliku za dokazivanj­e će dobiti i omladinci. Zbog obaveza u reprezenta­cijama Kostarike, odnosno Gabona veći deo priprema će propustiti Džon Ruiz i Gelor Kanga.

- Zvezda u drugi deo sezone ulazi mnogo jača nego što je to bio slučaj na jesen. Rešili smo nekoliko bolnih pozicija. Titula je naš cilj i ona se podrazumev­a. Imamo obavezu da budemo najbolji, da sve pobeđujemo i za to će nam biti potrebna pojačanja. Neka zvezdaška javnost ne brine, naći ćemo novca za njih - bio je jasan generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Crveno-beli su pre početka prelaznog roka (23. januar) već angažovali tri novajlije: Srđana Vujakliju (Borac), Nemanju Milića (Spartak) i Milana Senića, bivšeg fudbalera Leverkuzen­a. Zvezda je blizu dovođenja pojačanja u poslednjoj liniji, a dres šampiona bi mogli da obuku Bogdan Planić (Vojvodina) i Abraham Frimpong (Napredak).

- Na korak smo od dovođenja štopera. Ta pozicija je već duže vreme problemati­čna, ali mislim da smo je konačno rešili. Već danas bismo mogli da obezbedimo potpis defanzivca koji zadovoljav­a kriterijum­e igranja u Zvezdi. Dok ne završimo posao, neću govoriti o imenima da im ne bismo dizali cenu i tako sebi otežali posao. Želja nam je da dovedemo i napadača koji će praviti razliku na terenu. Biće to fudbaler potpuno drugačijih karakteris­tika od Uga Vijeire - ostao je misterioza­n direktor crveno-belih.

Iz Ljutice Bogdana su otišli upravo Vijeira, kao i Avramovski i Mouče. Istim putem će krenuti Babunski, Ristić i Fibel.

- Espanjol je poslao ponudu za Ristića i on bi u ovom prelaznom roku trebalo da ode iz Zvezde. Babunski je nezadovolj­an, tako da će nas i on napustiti. Na ceni je Kanga, ali on nema zeleno svetlo za odlazak. Potreban nam je i tu nije u pitanju finansijsk­i momenat. Ima maštu i kreativnos­t, jer kada igra Kanga, igra i Zvezda. Ista je situacija sa Le Talekom, Ruizom i Donaldom, nemaju dozvolu za odlazak - jasan je Terzić.

Dakle, fudbaleri Zvezde imaju više od mesec dana da spremni dočekaju nastavak Superlige. Crveno-beli prvi meč na proleće igraju protiv Novog Pazara 18. februara na svom terenu.

Danas dovodimo štopera, a doći će i napadač koji će praviti razliku. Ristić ide u Espanjol, dok Kanga nije na

prodaju, rekao je Terzić (na slici)

 ??  ?? cilj - odbrana trofeja: fudbaleri zvezde
cilj - odbrana trofeja: fudbaleri zvezde
 ??  ?? petkoviĆ, sikimiĆ i andrija lukoviĆ
petkoviĆ, sikimiĆ i andrija lukoviĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia