Blic

Crveno-beli slomili Megu za 17. uzastopnu pobedu

ABA LIGA: KOŠARKAŠI ZVEZDE SLAVILI U SREMSKOJ MITROVICI Ekipi Dejana Radonjića pripao je dramatičn finiš i za nastavak trijumfaln­og niza na Jadranu pala je četa Dejana Milojevića posle produžetka - 81:69.

- N. Todorović

Košarkaši Zvezde ne znaju za poraz u ABA ligi. Sačuvali su maksimalan učinak u regionalno­m takmičenju, vezali 17 ovosezonsk­ih pobeda, odnosno čak 27 računajući i prošlu sezonu, ali ih je Mega namučila kao niko do sada.

Tako je srpski i regionalni prvak napravio uspešnu uvertiru pred novi evroligašk­i ispit i okršaj sa Fenerbahče­om u četvrtak (20.45).

Mega je u prvoj četvrtini odlično parirala favorizova­nim gostima i kontrolisa­la rezultat, ali je Zvezda onda ubacila u višu brzinu. Posle revija NBA blokada, u kojima su prednjačil­i Megini Kaba i Zagorac, razigrao se crveno-beli novajlija Dion Tompson. Amerikanac je na debiju pokazao kvalitet, posebno ofanzivni skok, ali i preciznost, pa je prvi stigao do dvocifreno­g učinka. Tompson je prednjačio u seriji 12:0 kojom je Zvezda stekla dvocifren plus i povela sa 36:24 sredinom druge četvrtine.

Tada je počeo da se nazire kraj, međutim, Mega je u trećoj četvrtini uspela da priđe na minus jedan (49:50) kada su po tehničku dobili plej crveno-belih Stefan Jović i trener Dejan Radonjić zbog burnih protesta kod sudija.

Ušlo se u dramatičan u finiš i posle penal završnice, u kojoj ruka nikome nije drhtala i otišlo se u produžetak. Tada je Simonović trojkom uz pogotke Kuzmića rešio sve dileme oko pobednika, a Mega je bila tri minuta bez koša i tako je morala da položi oružje pred liderom.

Marko Gudurić nije igrao u Sremskoj Mitrovici

 ??  ?? milko bjelica je nadigrao alfu kabu
milko bjelica je nadigrao alfu kabu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia