Blic

Hoću da ponovo osvojimo salataru

Posle deset godina teniska reprezenta­cija Srbije dobila je novog selektora. Nenad Zimonjić je nasledio Bogdana Obradovića na klupi i prvi izazov imaće već početkom februara, kada će reprezenta­cija igrati protiv Rusije u Nišu od 3. do 5. februara.

- jelena mediĆ

Zimonjić se trenutno nalazi u Sidneju, gde igra u dublu sa Viktorom Troickim. Posle Sidneja očekuje ga put u Melburn na prvi grend slem u sezoni. Baš u Melburnu Nenad će imati priliku da vidi skoro sve srpske igrače i razgovara sa njima o učešću u prvom kolu Dejvis kupa početkom februara. Zimonjiću će ovo biti debi u drugom mandatu na klupi Srbije. Prvi put kao selektor vodio je tim 2003-2004. Cilj koji je naš dubl majstor postavio pred ekipom je jasan.

- Želim da ponovo osvojimo „salataru“! Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu u timu, dugo godina smo svi zajedno i daćemo sve od sebe, počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu rekao je Zimonjić.

On do 24. januara mora da prijavi tim za meč sa Rusijom.

- Još je rano da kažem s kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australija­n opena.

Selektor je otkrio i širi spisak igrača na koje računa, kao i deo stručnog štaba.

- Imaću dvojicu teniskih trenera u reprezenta­ciji - Dušana Vemića i Jovana Savića, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezenta­ciju ćemo činiti: Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Janko Tipsarević, Filip Krajinović i ja. Na širem spisku će biti Laslo Đere, Marko Tepavac, Nikola Milojević, Miljan Zekić, Peđa Krstin, Miomir Kecmanović, Ilija Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju.

Zimonjić je neko ko ima dosta iskustva koje će mu biti od dragocene pomoći pri obavljanju selektorsk­e dužnosti.

- Bio sam na selektorsk­om mestu u Dejvis kupu, ali i kada smo učestvoval­i na ekipnom takmičenju u Diseldorfu više puta. To iskustvo će mi sigurno puno pomoći. Drago mi je da imam podršku i poverenje svih reprezenta­tivaca. Imam mnogo iskustva i jako dobro poznajem naše igrače, što će biti od velikog značaja za naše dalje uspehe - zaključio je Zimonjić.

 ??  ?? ponovo na klupi srbije: nenad zimonjiĆ
ponovo na klupi srbije: nenad zimonjiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia