Blic

Ziki zaslužuje podršku

-

Po svim parametrim­a Nenad Zimonjić je zaslužio da bude selektor Dejvis kup reprezenta­cije Srbije. Iskusan je, naš je najbolji igrač u dublu, stekao je poštovanje kako saigrača tako i teniskih poznavalac­a širom sveta, mnogo toga je prošao u karijeri, a već je debitovao 2003. na mestu šefa stručnog štaba kada je ekipu uveo u viši rang takmičenja.

Iako su svi ovu vest dočekali kao novost, za one koji pomno prate tenis ona je bila realan i očekivan sled događaja. Predstavlj­a samo zvaničnu potvrdu onoga što se odavno šuškalo u teniskim krugovima.

Kada malo bolje razmislite, Zimonjić je bez sumnje najidealni­je rešenje za ovu poziciju. Jedino što unosi malu dozu zbunjenost­i je momenat u kojem se sve desilo. Nenad želi još da igra, u Dohi je najavio da je napravio plan sve do Vimbldona, poželeo da se što pre vrati u prvih 30 igrača u dublu na svetu, izabrao je već partnere za neke turnire. Dakle, i dalje hoće da se ozbiljno bavi tenisom.

Ako je sve tako, zašto je onda Zimonjić sada prihvatio da bude selektor? Zašto nije mogao da sačeka da završi igračku karijeru i potpuno se posveti trenerskoj? Odgovore na ta pitanja saznaćemo kada Nenad dođe u Srbiju i kada nam se po prvi put obrati kao selektor.

Možda je Teniski savez mogao da produži ugovor sa Bogdanom Obradoviće­m na još godinu dana. Obradoviće­v rad je bio dobar, reprezenta­cija se već deset godina nalazi u eliti. Ipak, iz njima znanih razloga to se nije dogodilo. Njemu dugujemo hvala za sve ono što je uradio za tim. A ako Obradoviću dugujemo hvala, Zimonjiću dugujemo punu podršku jer ako neko ima znanje, onda je to Nenad. Ako se nečije ime izgovara sa poštovanje­m, to je onda Zimonjićev­o. Ako je neko dobar pedagog, a dosta toga mladi igrači mogu da nauče od njega, onda je to sigurno Ziki.

Zato na početku ovog mandata njemu i momcima treba vetar u leđa. Znanje, kvalitet i talenat sigurno ima cela reprezenta­cija. Pred njima je novi početak. Svi se nadamo uspešan.

Bogdanu Obradoviću dugijemo hvala za sve što je uradio u reprezenta­ciji

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia