Blic

Divac: Jokić je baš u svemu bolji od mene

- D. N.

Divac je u NBA stigao sa 21 godinom, a Nikola sa 20, ali okom statistike mladi Somborac imao bolji učinak od legendarno­g asa. I Vlade priznaje da je Nikola bolji!

Nikola Jokić blista ove sezone u NBA ligi, a koliko je oduševljen­a čak i američka košarkaška javnost, svedoči i sve češće poređenje sa jednim drugim NBA asom iz naše zemlje. Naime, tamošnji novinar Pol Kil je tragom tih stavova siguran je da će Jokić dostići visine Vlada Divca, pa se i upustio u tu analizu.

- Razmišljam, koji li mi je najbolji njegov momenat? Možda ono dodavanje Čendleru? Ili 25 poena Amerima u Riju? Po indeksu korisnosti, drugi je centar lige, odmah iza Kazinsa... Ima na svakoj utakmici tri ili četiri poteza koja vas odmah upute na poređenje. Naravno, na Divca. Zato sam ga i potražio - poručio je Kil, a njegove reči odmah je potvrdio i Vlade... „On je bolji”, rekao mi je Vlade, sada generalni menadžer Sakramento Kingsa, član FIBA Kuće slavnih i legenda Srbije. - Bolji je od vas u dodavanjim­a? - upitam ga.

- U svemu - odgovara mi Divac.

- Mislite... baš, baš u svemu?

- Bolji. Samo ga posmatrajt­e - zaključio je Divac, a prenosi Pol Kil.

Divac je igrao 16 sezona u NBA, završivši karijeru sa 11,8 poena, 8,2 skoka i 3,1 asistencij­om po utakmici. Jokić tek ima 21 godinu, na početku je druge NBA sezone, a proseci su mu, od početka karijere, 10,9 poena, 7,2 skoka i 2,8 asistencij­a po utakmici. Bolji je od Divca u šutu za dva poena (53,6 odsto naspram 49,5) i šutiranju trojki.

Ove cifre ne moraju da znače ništa, ali jedno je sigurno - Jokić je na dobrom putu, putu velikana.

 ??  ?? nikola jokiĆ igra tek drugu sezonu u nba ligi
nikola jokiĆ igra tek drugu sezonu u nba ligi
 ??  ?? vlade divac ne krije da je oduševljen nikolom
vlade divac ne krije da je oduševljen nikolom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia