Blic

Partizan nas ne zanima, ni od koga ne zavisimo

- M. Mijailović

Crveno-beli će u Kopru boraviti do 23. januara i tamo odigrati dve utakmice, protiv Kopra i Dekanija, a posle se sele na Kipar. U autobusu su 33 igrača, kasne Kanga i Ruiz.

Fudbaleri Crvene zvezde napustili su ledenu Srbiju i preselili se u toplije krajeve. Ekspedicij­a crveno-belih otputovala je na dvonedeljn­e pripreme u Kopar, gde će brusiti formu za prolećni deo sezone i nastavak borbe za titulu u Superligi. Ledene dane, veliki minus i sneg, koji u poslednje vreme parališe našu zemlju, zameniće mnogo prijatniji­m vremenom i temperatur­om od nekoliko podeoka u plusu.

- Navikli smo se na hladnoću, a ovo je prava zima, prvi put posle duže vremena. Ne idemo prvi put u Kopar, znamo šta nas očekuje. Mislim da smo se svi odmorili, da su ozdravili oni koji su bili povređeni. Krećemo orni kako bismo odradili dobre pripreme rekao je za “Blic” štoper Aleksandar Luković.

Crveno-beli će u Sloveniji imati dve provere, 18. januara protiv Kopra i pet dana kasnije protiv trećeligaš­a Dekanija, a odsešće u hotelu „Žusterna“, koji pripada Termama Čatež sa kojima Zvezda ima dugogodišn­ju saradnju.

- Moramo da zadržimo bodovnu prednost i ostavimo Partizan iza nas. Biće zanimljivo jer se dele bodovi. Ostalo je još sedam utakmica do kraja ovog prvog dela prvenstva. Nadam se da ćemo igrati u dobrom ritmu i nastaviti da pobeđujemo dodao je Luković.

Drugu faza priprema prvak Srbije odradiće od 27. januara do 13. februara na Kipru, tačnije u gradu Pafos. Šampionat se nastavlja pet dana posle Zvezdinog povratka, a lider na tabeli, koji ima šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, u 22. kolu dočekuje poslednjep­lasirani Novi Pazar.

- Nisam pratio šta se dešava u Partizanu, isključio sam se u potpunosti i koncentris­ao na odmor. Kao što uvek govorim, najbitnije je da gledamo u svoje dvorište. Ako nastavimo da pobeđujemo, bićemo prvi. Ni od koga ne zavisimo - poručio je Luković.

Zbog reprezenta­tivnih obaveza, Gelor Kanga i Džon Ruiz priključić­e se ekipi naknadno, uoči druge faze priprema.

 ??  ?? sa snega u toplije krajeve: renduliĆ i anĐelkoviĆ
sa snega u toplije krajeve: renduliĆ i anĐelkoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia