Blic

A sada brejk za Top 8

Trijumfom u Tel Avivu nad ekipom koja je za sada najveće razočaranj­e elitnog takmičenja, crveno-beli bi otpisali Izraelce iz trke za Top 8, a ujedno napravili verovatno i ključni brejk u trci za mesto koje vodi u narednu fazu.

- U TEL AVIVU Mina Pavlović

Zvezda, najprijatn­ije iznenađenj­e, i Makabi, razočaranj­e broj 1 u ovoj sezoni Evrolige. Duel u kome crveno-beli mogu mnogo da dobiju, a “ponos Izraela” sve da izgubi! Pre mesec dana Makabi je u Beogradu razbijen u paramparča­d (83:58), ali ovo je sada potpuno drugačiji okršaj i poslednja prilika za domaćina da uhvati voz za Top 8 fazu.

- Makabi je sada potpuno drugi tim, bilo kakva poređenja sa duelom iz Beograda nemaju smisla - poručuje iz Tel Aviva Dejan Radonjić. Doveli su novog trenera, a i Kvinsi Miler se vratio posle duge povrede. Imaju opterećenj­e, pritisak, ali i velika ulaganja, i zato će sigurno u ovih 13 kola pokušati da ostvare ambicije i domognu se završnice - ističe trener Zvezde.

Plejmejker Endru Gaudlok i krilo Soni Vims su najveća pretnja po našeg šampiona, ali pod posebnom lupom biće i dvojica bivših asova Zvezde, Kvinsi Miler i Majk Cirbes, koji ove sezone nikako da dobije pravu šansu.

- Uticaj Milera na tim je veliki. On je blizu da dosegne nivo na kom može da igra, a mi veoma dobro znamo koliko može. Njegov povratak rasteretić­e igrače na drugim pozicijama, svi oni će igrati puno bolje nego do sada u Evroligi. U pitanju su igrači koji imaju ogroman kvalitet i koji mogu da rešavaju utakmice na najvišem nivou. Neka niko ne misli da se Makabi već predao, daleko od toga - kaže Radonjić.

Zvezda, istina, nikada nije odnela pobedu iz Tel Aviva u Evroligi. U tri susreta u novijoj istoriji, svaki je dobio Makabi. Međutim, crveno-beli na svom kontu ipak imaju jedan trijumf u Izraelu. Pre 15 godina, dok je Makabi igrao Jadransku ligu, Zvezda je slavila u gostima posle produžetka (100:92), a dodatnih pet minuta je doneo Borko Radović, sada prvi pomoćnik Dejana Radonjića, i to trojkom u poslednjoj sekundi regularnog toka utakmice. - Naravno da možemo da iznenadimo. Ovo je tim koji u svaki meč ulazi sa najvećom mogućom željom. Makabi je to što jeste u Izraelu i evropskoj košarci, ali u dobroj smo formi, nemamo pritisak, motivacija je maksimalna. Verujem u ove momke - poručio je Radonjić. Nemanja Dangubić će imati paklen zadatak da zaustavi jednog od najboljih košarkaša Evrope - Sonija Vimsa.

- Makabi nije krenuo sezonu kako su očekivali. Ipak, na svom terenu su uvek dodatno motivisani. Moramo da damo sve od sebe. Takođe, drago mi je što ćemo se opet sresti sa Cirbesom i Milerom. Znamo ih veoma dobro i daćemo sve od sebe da ih nateramo da odigraju što lošiji meč - zaključio je Dangubić.

Makabi, Real, CSKA, Žalgiris, Fenerbahče... Pa sad opet Makabi. Zvezdina čudesna serija traje, neka tako ostane i posle gostovanja u Tel Avivu.

ZVEZDA JE JEDINI PUT DOBILA U TEL AVIVU 2002, I TO POSLE PRODUŽETKA KOJI JE DONEO TROJKOM BORKO RADOVIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia