Blic

U osminu finala zaobilazni­m putem

Crno-beli posle neuspeha u gostima nisu uspeli da se revanširaj­u i savladaju grčki tim ni na svom terenu. Nakon novog poraza od AEK-a, Beograđani imaju samo minimalne šanse da se direktno plasiraju u osminu finala.

- vladan tegeltija

Crno-beli su igrali veoma loše i rastrzano tokom celog meča, bili su konstantno u zaostatku, te je poraz od AEK-a logičan sled okolnosti. Posle neuspeha od Atinjana Partizan je pao na četvrto mesto i ima samo teoretske šanse da završi kao drugi u grupi E i da se plasira u osminu finala FIBA Lige šampiona. Da bi direktno ušli među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju, neophodno je da izabranici Aleksandra Džikića pobede Sasari u poslednjem kolu, ali i da AEK izgubi od Zelene Gore na svom terenu. Podsetimo, u osminu finala će ući pobednici grupa i tri najbolje drugoplasi­rane ekipe. Uprkos porazu, crnobeli su obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja.

Vicešampio­na Srbije je u hali “Aleksandar Nikolić” bodrilo 6.000 ljudi, no ni njihova podrška nije bila dovoljna da se zabeleži važna pobeda.

- Hvala navijačima koji su došli na meč, nisam očekivao da će ih biti ovoliko. Izgubio sam opkladu, ali mi je drago zbog toga. Nije mi se svidelo kako smo otvorili meč, ušli smo prilično mekano i primili smo četiri trojke. Znali smo da će neki igrači biti umorni, jer nema ko da ih menja. Zadovoljni smo prolazom u narednu fazu, videćemo kako ćemo dalje - rekao je trener “parnog valjka” Aleksandar Džikić. Najefikasn­iji u redovima Partizana su bili Birčević sa 16 i Veličković sa 13 poena. Na drugoj strani se istakao Larentakis sa 14, ali je junak pobede Ukić koji je 90 sekundi pre kraja pogodio ključnu trojku. I pored loše partije crno-beli su u finišu mogli da prelome meč... - Ja iskusniji sastav nemam. Ovi igrači su slavili u neizvesnim završnicam­a prethodnih mečeva. Verujem im, uvek može bolje, ali nemam zamerki na njihovu igru. Fale nam igrači, ne znam kada će Majstorovi­ć biti potpuno spreman da se vrati na teren - dodao je strateg crno-belih. Plejmejker crno-belih Vilijam Hečer je podbacio protiv AEK-a. Iz igre je šutirao očajnih 2/15, a promašio je i svih šest trojki. - Bila je to fizički veoma teška utakmica, a sudije nisu svirale neke faulove na obe strane. Imali smo priliku da preokrenem­o, ali

smo promašili neke šuteve u finišu meča - poručio je Amerikanac.

Partizanu je ovo bio drugi uzastopni poraz pošto su za vikend izgubili i u ABA ligi od Olimpije (68:74). Crno-beli su pre toga nanizali 11 uzastopnih pobeda. “Parni valjak” sutra protiv FMP-a (19) u regionalno­m takmičenju ima priliku da se vrati na pobednički kolosek. Trijumf na tom meču bi bila idealna uvertira za duel sa Sasarijem (sreda, 18 sati).

 ??  ??
 ??  ?? uroš lukoviĆ imao je dosta problema sa iskusnim centrima aek-a
uroš lukoviĆ imao je dosta problema sa iskusnim centrima aek-a
 ??  ?? DŽIKIĆ: GORDON JOŠ NIJE POTPISAO
DŽIKIĆ: GORDON JOŠ NIJE POTPISAO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia