Blic

Samo je majka verovala da ću se vratiti tenisu

U danu kada je Novak Đoković pobedio Endija Mareja u finalu Dohe, Denis Istomin je na čelendžeru u Bangkoku izgubio od Čileanca Kristijana Garina, 211. tenisera na svetu.

- D. Nikolić „

Samo 12 dana kasnije, Uzbekistan­ac koga trenira majka Klaudija uzeo je skalp našem igraču za najveće tenisko iznenađenj­e u poslednjih nekoliko godina. A ko je 117. igrač na listi?

Denis Istomin je rođen 7. septembra 1986. godine u Orenburgu (Rusija), ali su se njegovi roditelji posle samo tri meseca preselili u Taškent. Pod budnim okom majke Klaudije počeo je da gradi zavidnu juniorsku karijeru sve od 2001, kada je kao 14-godišnjak doživeo tešku saobraćajn­u nesreću. Doktori su rekli da Denis najverovat­nije nikada više neće uzeti reket u ruku, ali posle 80 šavova i tri meseca oporavka, on je ponovo bio na terenu.

- Samo je majka verovala u mene. Prišla mi je tada i rekla: “Sine, hajdemo zajedno, samo nas dvoje, po jedno čudo” - ispričao je Istomin.

Zato i ne čudi da se Denis, odmah po završetku meča sa Đokovićem, zahvalio majci.

- Jedino je ona uvek verovala u mene, u trenucima kada je malo nedostajal­o da ostavim tenis. Zato sam joj zahvalan na svemu. Pobeda protiv Đokovića je neverovatn­a. Da mi je neko pred dolazak u Melburn rekao da ću pobediti Novaka, samo bih se nasmejao i odgovorio: “Da li ste ludi?!“. Možda Novak nije odigrao svoj najbolji meč, ali to ne umanjuje moj uspeh. Odigrao sam pet setova sa jednim od najboljih tenisera svih vremena i pobedio sam. Šta više mogu da tražim - iskren je Uzbekistan­ac, koji je pre drugog kola Australija­n opena imao skor 1:33 sa teniserima iz Top 10 (pobedio je samo Davida Ferera pre pet godina na Indijan Velsu).

A malo je nedostajal­o da veliki fan madridskog Reala i ne stigne do Melburna. Naime, Denis je u poslednjem trenutku dobio poziv da se na kvalifikac­ionom azijskopac­ifičkom turniru bori za “vajld kartu” za Australija­n open.

Uspeo je da savlada sve rivale i sada će se osvajač samo jednog turnira u karijeri (Notingem, 2012. godine) boriti sa Špancem Pablom Karenom Bustom za plasman u osminu finala prvog gren slem turnira u godini.

 ??  ?? denis istomin je sa godina doživeo tešku saobraĆajn­u nesreĆu i bilo je pitanje da li Će se vratiti na teren
denis istomin je sa godina doživeo tešku saobraĆajn­u nesreĆu i bilo je pitanje da li Će se vratiti na teren

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia