Blic

Stojković: Hvala svima, pobedićemo zajedno!

Ponosan i dostojanst­ven kao i uvek, Slađan Stojković je odlučio da najtežu bitku u karijeri vodi sam, daleko od medija i javnosti.

- I. Velimirovi­ć

Bivši košarkaški as Partizana i beogradsko­g Radničkog nije želeo da priča o teškoj bolesti za koju je mislio da je pobedio pre šest godina. Nažalost, bolest se vratila, a za operaciju u inostranst­vu je potrebno da se skupi 40.000 evra. Pomoć je prvo ponudila tuzlanska Sloboda, u kojoj je Stojković završio karijeru 2007. u 42. godini života.

- Nisam želeo da se piše i priča o mojoj bolesti. Mislim da me razumete. Ovo je nešto lično. Porodica je sa mnom i optimista sam rekao je za “Blic” jedan od najboljih šutera u istoriji srpske košarke.

Stojković je trenutno u Makedoniji na zračenju i hemoterapi­jama.

- Zahvalio bih se ljudima iz Slobode koji su pokrenuli akciju za prikupljan­je novca. Drago mi je da me nisu zaboravili. Uživao sam u godinama provedenim u Tuzli. Hvala i svima koju su se javljali, bar da pitaju kako mi je i da li mi je nešto potrebno - poručio je Stojković.

Partizan je, takođe, prikupio određenu svotu za lečenje, a jedan od najangažov­anijih je trener crnobelih Aleksandar Džikić.

- Partizan je već prosledio novac Stojkoviću, u skladu sa mogućnosti­ma. Nema šta javno da pričamo o prirodnoj stvari kao što je pomoć našem nekadašnje­m igraču - piše u saopštenju beogradsko­g kluba.

Svi dobri ljudi veruju da je ovo samo početak i da će se i ostali klubovi, Slađanovi saigrači i, zašto da ne, država uključiti u humanitarn­u akciju za pomoć čoveku koji je uvek bio tu kada je trebalo da se bude prvi, kako na terenu, tako i van. Slađan Stojković nije sam.

 ??  ?? za operaciju u inostranst­vu je potrebno . evra: slaĐan stojkoviĆ
za operaciju u inostranst­vu je potrebno . evra: slaĐan stojkoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia