Blic

IMAM STAN, ZDRAV SAM, PREDAJEM...

„Blic“u poseti bivšem ministru Slobodanu Vuksanović­u

- lana gedoševiĆ

Ovim je stavljena tačka na priču koju su juče objavili pojedini beogradski mediji da Vuksanović kao beskućnik živi na ulici i spava po parkovima, odakle su ga zdravstven­e ekipe u nekoliko navrata sklanjale da se ne bi smrzao.

DIRNUT SAM PAŽNJOM, ALI HVALA, NE TREBA MI POMOĆ, ZAISTA JE SVE U REDU

Međutim, on za „Blic” kaže nešto sasvim drugo.

- I profesiona­lno i stambeno sam vrlo zadovoljan. Živim u svom stanu na Vračaru, gde sam i odrastao, u blizini Sportskog društva “Radnički” - priča on.

Zaposlen je na privatnom Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu, gde, kako kaže, predaje četiri predmeta studentima svih godina. Kaže da je jako zadovoljan i da svoj posao voli, ali i da studenti vole njega.

Priču o tome da je beskućnik pročitao je juče ujutro i, kako kaže, i jeste i nije iznenađen.

- Iznenađen sam jer mi sve liči na bizaran filmski scenario. Sa druge strane, u politici sam od 1989. i pred svake izbore bude raznih spinova. Međutim, nisam u politici poslednjih deset godina, tako da je ovo možda nagoveštaj neke karijere. Naravno, nemam nameru da ostavljam profesuru - priča on.

Kaže i da se seća lekcije koju je naučio od novinara Aleksandra Tijanića, koji je rekao: “Kaži u kojim novinama je šta objavljeno, reći ću ti ko je naručio i ko je platio.” Na pitanje „Blica” ko bi u njegovom slučaju to mogao da bude, odgovara:

- Predstavu nemam, niti me zanima - kaže Vuksanović.

Bivši ministar prosvete priča da je od jutros primio veliki broj poziva, što od rodbine što od prijatelja i poznanika, i da je morao da objašnjava kako ništa od toga što se piše u medijima nije istina.

- Moja ćerka je studentkin­ja, i naravno da joj nije svejedno. Međutim, ona je jača i obrazovani­ja od mene i potpuno joj je jasno da su u pitanju gluposti - priča on.

Kaže i da su jutros, kada je došao na posao, kolege sa fakulteta došle u amfiteatar gde je držao predavanja da, kaže u šali, provere kako izgleda.

- Nisam debeo, što ne znači da sam gladan. Treniram redovno, igram basket, na posao idem peške... Kod lekara nisam bio četiri godine, a nisam ni promrzao jer slušam savete dr Nade Macure i oblačim se slojevito - kaže Vuksanović.

Kako navodi, pojedini mediji su mu preneli da su se redakcijam­a javljali ljudi da bi mu finansijsk­i pomogli zbog “novonastal­e situacije”.

- Dirnut sam zaista, i hvala im, ali mi nije potrebna pomoć - navodi on.

Nakon DS, Vuksanović je nekoliko godina proveo i u DSS, ali kaže da se sa ljudima iz stranke, ili bar s onima koji su u njoj ostali juče nije čuo. Kaže da je u dobrim odnosima sa svima ostao, ali da se ne druže. Međutim, dodaje da je juče ujutro imao sastanak sa “jednim čovekom na visokoj funkciji koji radi mnogo i ozbiljno”, ne želeći da precizira o kome je reč. „Blic” je juče kontaktira­o sa nekoliko bivših Vuksanović­evih stranačkih kolega iz DSS, gde je jedno vreme bio i direktor Informativ­ne službe. Neki od njih rekli su da ga godinama nisu videli, ali i da su zatečeni informacij­ama.

- Jedan prijatelj mi je rekao da je Vuksanović­a video pre nekoliko dana kod Vukovog spomenika na Zvezdari. Kaže da je bio u papučama, donjem delu trenerke, da je nosio neku kesu i da je zarastao u bradu. Rekao sam mu da priča gluposti - ispričao je jedan od članova DSS.

Drugi navodi da ga je poslednji put video još 2012. godine, da su kratko porazgovar­ali.

- Bio je skrhan zbog razvoda, ali je bio veoma zadovoljan poslom na Univerzite­tu u Novom Pazaru - priča on.

Vuksanović kaže da se razveo pre skoro 10 godina, da svima preporučuj­e da ako je moguće sačuvaju brak, ali i da ako se nešto tako desi, nije strašno. Za Državni univerzite­t u Novom Pazaru kaže da je bilo mesto na kome je proveo „šest predivnih godina” i da ga je napustio svojevoljn­o.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? nisam promrzao, oblaČim se slojevito
nisam promrzao, oblaČim se slojevito
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia