Blic

OVO SU NOVI KLINIČKI CENTRI

Novi Klinički centar biće otvoren u Nišu tokom ove godine, a uskoro počinje izgradnja još tri centra u Srbiji. „Blic“saznaje kako će izgledati nove zdravstven­e ustanove.

- ana ĐOKIĆ

Novi klinički centri, čiju je izgradnju najavio premijer Aleksandar Vučić, trebalo bi da budu opremljeni po savremenim svetskim standardim­a. Premijer je ovu godinu proglasio godinom zdravstva najavivši obnovu i izgradnju novih kliničkih centara.

Moderno opremljen ambijent, najsavreme­nija aparatura i vrhunski stručnjaci iz sveta medicine biće svakodnevi­ca u lečenju u novim zdravstven­im centrima.

Rekonstruk­cija Kliničkog centra Srbije, o kojoj se priča od 2009. godine, počinje konačno ove godine, a za njegovu obnovu biće uloženo 122 miliona evra.

- Svi će biti oduševljen­i kada vide kako će taj kompleks izgledati posle obnove - istakao je premijer.

Kako je objasnio, za izgradnju koja je planirana za april i opremanje KC u Novom Sadu biće izdvojeno 47 miliona evra. U septembru počinje izgradnja KC u Kragujevcu koja će koštati 29 miliona evra, a ta ustanova će dobiti još 15 miliona za opremu. Za izgradnju i opremanje KC u Nišu uloženo je 35 miliona evra.

- Više od dve milijarde dinara planirali smo za najsavreme­niju opremu za Klinički centar u Nišu, koji će uskoro biti otvoren. To će biti najsavreme­nija bolnica u tom delu Balkana - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On tvrdi da će ovo zaista biti godina zdravstva, a da je to nastavak svega onoga što je rađeno protekle dve godine i deo plana rada do 2020.

Lončar je istakao da je do sada odobreno 513 radnih mesta za medicinske radnike, a da će verovatno još jedna komisija biti do kraja godine.

- Izgradnja kliničkih centara biće finansiran­a iz posebnog projekta koji je dogovoren 2006. godine - objasnio je Marko Blagojević, direktor Kancelarij­e za upravljanj­e javnim ulaganjima.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je do sada odobreno 513 radnih mesta za medicinske radnike širom Srbije

 ??  ??
 ??  ?? kliniČki centar srbije Će nakon rekonstruk­cije imati bolji izgled i vrhunsku opremu
kliniČki centar srbije Će nakon rekonstruk­cije imati bolji izgled i vrhunsku opremu
 ??  ?? rekonstruk­cijom kliniČkog centra vojvodine u novom sadu do veĆe funkcional­nosti
rekonstruk­cijom kliniČkog centra vojvodine u novom sadu do veĆe funkcional­nosti
 ??  ?? prijatnije okruženje za boravak u kliniČkom centru u kragujevcu
prijatnije okruženje za boravak u kliniČkom centru u kragujevcu
 ??  ?? savremeni izgled Čekaonice u kliniČkom centru srbije
savremeni izgled Čekaonice u kliniČkom centru srbije
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia