Blic

Država deli čak šest stanova i 14 automobila

Spisak nagrada za lutriju koju organizuje država sa fiskalnim računima znatno je uvećan, ekskluzivn­o saznaje “Blic”.

- slaĐana gavriĆ

Građani će tako imati priliku da se učestvovan­jem u nagradnoj igri bore za neki od čak šest stanova koji će biti dodeljeni. Pored toga, umesto četiri automobila “fijat 500L”, država je obezbedila 14.

- U dva ciklusa koja će biti organizova­na ove godine, sa po četiri izvlačenja, a prvo će biti 12. marta, podelićemo šest stanova, 14 automobila “fijat 500L”, tri putovanja za Njujork za dve osobe, kao i pet putovanja za Pariz za dve osobe, uz karte za teniski turnir Rolan Garos – kaže izvor „Blica“iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, ovo su najvrednij­e nagrade, dok građane očekuju i putovanja na Staru planinu, Zlatibor, veš-mašine i mašine za sudove, frižideri, televizori, mobilni telefoni, laptopovi, tableti, mikrotalas­ne peći...

„Blic“je prvi i objavio spisak nagrada još krajem oktobra 2016. Ipak, od tada je fond nagrada uvećan.

- Prvi ciklus, odnosno izvlačenje nagrada, počeće polovinom marta, najverovat­nije u nedelju, 12. marta. Biće održana četiri izvlačenja, poslednje, po sadašnjem planu, 2. aprila. Sledeći, drugi ciklus, sa takođe četiri izvlačenja, planiran je za jesen. Najveći deo novca za ovaj fond nagrada je obezbeđen. Ostalo je da se utvrdi da li je ovo konačan spisak ili će biti još proširen – naglašava naš sagovornik.

Kako navodi, nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” ima za cilj podsticanj­e borbe protiv sive ekonomije i podizanje svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa.

- Taj račun je dokaz da trgovci i preduzetni­ci koji pružaju određene usluge plaćaju državi poreze i rade legalno – navodi izvor “Blica” i podseća da su 2017. i 2018. proglaše-

ne za godine borbe protiv sive ekonomije. Inače, građani Srbije su mogli već od 1. januara da prikupljaj­u fiskalne račune. Slanje je predviđeno od 1. februara i to u tipskim kovertama koje će naći u svakoj pošti u Srbiji i biće besplatne. Na tim kovertama je već odštampana adresa na koju se šalju računi, a građani samo treba da napišu svoje podatke.

NAGRADNA IGRA IMA ZA CILJ PODSTICANJ­E BORBE PROTIV SIVE EKONOMIJE

U velikoj nagradnoj igri mogu da učestvuju svi punoletni građani Srbije. Koverte sa po 10 računa na kojima je minimalan iznos 100 dinara, učesnici mogu slati od 1. februara do 1. aprila. Kako su naveli organizato­ri, građani su već počeli da šalju koverte, ali one neće biti uvažene, već samo tipske koverte poslate od 1. februara. Svi računi mogu biti i iz samo jedne prodavnice, a ne iz različitih kako je u prvi mah najavljiva­no. Organizato­ri nagradne igre su Vlada Srbije, Poreska uprava, NALED i Državna lutrija Srbije.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia