Blic

Naplatićem­o dug iz Beograda

Crveno-beli su vezali pet pobeda u elitnom takmičenju i navijači sada sa pravom očekuju da će se trijumfaln­i niz nastaviti i u Vitoriji.

- aleksandar pijevac

Baskonija je dužnik Crvene zvezde iz prvog meča odigranog u “Areni”, kada su Španci slavili 70:63. Sada je vreme da se svedu računi, a nova bitka zakazana je za večeras (21.30) u 19. kolu Evrolige.

- Baskonija ima odličnu ekipu, koja igra na visokom nivou od početka takmičenja. To smo najbolje osetili u Beogradu gde su nas Španci zasluženo pobedili. Nadigrali su nas u svim elementima, iako smo očekivali više od tog meča. Međutim, to je sada daleko iza nas. Najveći problem je što smo u Vitoriju stigli bez važnog igrača u rotaciji Nemanje Dangubića, koji je povređen i pitanje je kada će se oporaviti. Ali kao i u svim mečevima do sada, došli smo da odigiramo čvrsto i da pokušamo da zaslužimo trijumf - rekao je trener Dejan Radonjić.

Stručnjak crveno-belih nije želeo da otkrije ko će biti u startnoj postavi umesto povređenog Dangubića. Pretpostav­lja se da će uloga ipak pripasti džokeru Marku Simonoviću, mada nije nemoguće da nas Radonjić iznenadi. Velika očekivanja pred večerašnji meč ima i bivši igrač kluba iz Vitorije Milko Bjelica.

- Jedva da smo se zaustavili u Beogradu posle gostovanja u Evroligi i ABA ligi. Odradili smo dva treninga i verujemo da ćemo se oporaviti na vreme, jer posle Saskija već u četvrtak dočekujemo Panatinaik­os. U ekipi je odlična atmosfera i svi smo dobro raspoložen­i. To je važan preduslov. Sa druge strane, dosta će nam nedostajat­i Dangubić, ali dobra vest je da su svi ostali igrači zdravi. Pobede koje smo zabeležili nam daju samopouzda­nje da nastavimo da radimo i igramo kao i do sada. Baskonija već drugu sezonu zaredom igra izvanredno, igrali su F4 prošle sezone i ove godine zabeležili mnogo pobeda. Plasman na tabeli pokazuje

o kakvoj ekipi se radi. Nadigrali su nas u Beogradu, ali to je davna prošlost, ovo je nova utakmica - sumirao je Milko Bjelica.

U pet dosadašnji­h mečeva Crvena zvezda je slavila četiri puta. Od toga Beograđani su kao pobednici izašli iz oba duela u Vitoriji.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia