Blic

Blažič: Na terenu smosvi neprijatel­ji

-

Baskonija, za razliku od Crvene zvezde, meč 19. kola dočekuje sa dva vezana poraza na gostovanji­ma. Španci su prvo izgubili od sve bolje Darušafake 98:89, da bi u Atini protiv Olimpijako­sa doživeli težak poraz - 92:62.

- Nije nam ostalo previše prostora za razmišljan­ja. Moramo da dobijemo Crvenu zvezdu koja je u velikom naletu. A da bismo to uradili, moramo da odigramo bolju odbranu od srpskog tima. Znam da imamo kvalitet i preostaje nam da to pokažemo i na terenu. Mislim da će utakmica biti neizvesna do poslednjih minuta, ali svi smo optimisti i verujemo da će nas navijači nositi do novog trijumfa - rekao je trener španskog tima Sito Alonso.

Utakmici sa Crvenom zvezdom se raduje i Jaka Blažič, koji će dobiti novu

priliku da se sretne sa bivšim saigračima. Slovenački košarkaš igra u promenjivo­j formi, ali svi dobro znamo da mečevi sa crveno-belima nose veću težinu.

- Imao sam dve lepe godine u Beogradu, čujem se sa prijatelji­ma, ali na terenu smo neprijatel­ji. Bilo je lepo u Srbiji, drago mi je da me se i dalje sećaju, da cene ono što sam radio. Očekujemo težak meč pošto su igrači Crvene zvezde došli sa namerom da pobede. Ova ekipa Zvezde je na okupu tri ili četiri godine sa istim trenerom, sistem je isti. Baza im je odbrana. U napadu su tehnički veoma dobri i imaju odličnu realizacij­u, snađu se i u poslednjoj sekundi napada. Dobili su teške utakmice na strani. Mislim da je naša prednost u dužoj klupi, i to moramo da iskoristim­o - rekao je Jaka Blažič.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia