Blic

Otac i ćerka umrli u roku od 20 dana

Jelena Dinić (30) iz Niša preminula je od posledica gripa na Infektivno­j klinici u Nišu.

- V. Torović

Prava tragedija dogodila se u Nišu - Nišlijka Jelena Dinić preminula je samo dvadesetak dana posle svog oca Miroljuba.

- Moja Jelena se razbolela od gripa u utorak i dobila temperatur­u od 40 stepeni. Nismo je vodili kod lekara, ali sam odmah zvala Hitnu pomoć da dođe i da joj pomogne. Nisu hteli da dođu, ali su me savetovali kako da ćerki spustim temperatur­u. Međutim, temperatur­a nije padala. U petak ujutro joj je bilo jako loše. Tek kad sam počela da plačem došli su iz Hitne pomoći i prebacili Jelenu na Infektivnu kliniku. Međutim, ona je gotovo prestala da diše i čim smo stigli na Kliniku, lekari su počeli da je reanimiraj­u. Iako su je oživljaval­i pola sata, nije joj bilo spasa i moje dete je umrlo - kroz suze priča majka Snežana Dinić.

Ona zamera Hitnoj pomoći što su po Jelenu poslali samo vozača i smatra da bi lekar možda pomogao njenoj ćerki pre nego što je stigla na Kliniku.

- Jelena je bila gotovo ukočena, slabo je disala. Povremeno je čak vrištala od visoke temperatur­e. Da su je još u stanu reanimiral­i, možda bi sada bila živa tužno kaže majka.

Ona dodaje da je Jelena bila u depresiji jer joj je 4. januara umro otac Miroljub.

- Jelena je bila mnogo vezana za oca i očeva smrt ju je veoma potresla. Nikako nije mogla to da prihvati. Otada se povukla u sebe i zapala u depresiju. Moj muž je bolovao od srca više od 10 godina i imao je pet infarkta. Njegova smrt za nas nije bila neočekivan­a. Ali zar da mlada, prava, zdrava devojka umre od gripa? Moj sin i ja smo u šoku. Još ne mogu da prihvatim da nema moje ćerke - kaže Snežana.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da šalju lekarske ekipe da pruže pomoć pacijentim­a sa visokom temperatur­om ukoliko im je život ugrožen.

- Ne možemo da izađemo na teren za sve koji imaju visoku temperatur­u. Njima savetujemo kako da spuste temperatur­u i da obavezno odu kod lekara. Ako visoku temperatur­u ima osoba sa izmenjenim stanjem svesti ili teški hronični srčani i plućni bolesnici, kao i dijabetiča­ri, hitna medicinska ekipa odmah odlazi da im pruži pomoć - navode u niškoj Hitnoj pomoći.

 ??  ?? hitna pomoĆ poslala samo vozaČa: jelena diniĆ
hitna pomoĆ poslala samo vozaČa: jelena diniĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia