Blic

Brat vođe „Alkatraza“upucan u noge

Nikola Vavić (27), brat vođe Partizanov­e navijačke grupe „Alkatraz” Aleksandra Vavića, upucan je preksinoć ispred poznatog prestoničk­og kluba na Terazijama.

- ekipa blica

Kako „Blic” nezvanično saznaje, Vavić je u pomenutom klubu bio sa Milošem Nikolićem (27), koji je takođe povređen u pucnjavi koja se dogodila ispred ulaza u objekat.

Za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, iste noći, ubrzo nakon pucnjave, uhapšeni su Lazar Vukićević (26) i Nemanja Arsenović Arsa (31).

Sukob Nikolića i Vavića, s jedne, i Vukićevića i Arsenovića, s druge strane, započet je još u klubu.

Prema saznanjima iz istrage, Vavić i njegov prijatelj provociral­i su dvojicu mladića, pa je i u samom klubu došlo do guranja, ali ne i pucnjave.

Revoltiran­i, Arsenović i Vukićević sačekali su Vavića i Nikolića nakon zatvaranja kluba da izađu van i zatim su pucali pred očevicima.

Ni jedan ni drugi, međutim, nisu zadobili povrede vitalnih organa Vavić je upucan u noge.

Osim što se mladići poznaju i imaju sukob odranije, napad su zabeležile i kamere koje pokrivaju ulaz u klub, tako da su napadači ubrzo pronađeni i uhapšeni.

Prema prvim zaključcim­a istrage, hice u dvojicu navijača Partizana ispalio je Vukićević, mladić koji do danas nije imao krivični dosije u srpskoj policiji.

S druge strane, Arsenović je i više nego poznat MUP-u, tužilaštvi­ma i sudovima.

Krivični dosije otvoren mu je još sa 14 godina. Od

te 2000. do 2006. godine dakle za nepunih šest godina - Arsenoviću je pisano čak 14 krivičnih prijava, mahom zbog nasilničko­g ponašanja, ali i napada na službeno lice.

Te 2006. godine dobio je, međutim, prijavu za najteži zločin - teško ubistvo.

Arsenoviću je, naime, suđeno zbog ubistva Dejana Divića (30) i ranjavanje njegovog brata Nebojše (40) 14. decembra 2006. godine u blizini stadiona „Marakana”. On je prvostepen­om presudom osuđen na deset godina zatvora, dok su njegovi pajtosi Ilija Vilotić (35), Branimir Matić (34) i Aleksandar Miljić dobili po takođe 10, odnosno 11 i sedam godina zatvora. Presudom Apelaciono­g suda, izrečenom u aprilu 2013. godine, kazne su im delimično smanjene, pa je Arsenović umesto 10 dobio sedam godina zatvora.

Međutim, prema nezvanični­m informacij­ama, ova presuda mu je ukinuta, jer mu je suđeno dok je bio u bekstvu. Na ponovljeno­m suđenju, Arsenović je oslobođen krivice.

Inače, do ubistva je, prema optužnici, došlo kada su Arsenović, Vilotić i Matić nagovorili Miljića da pozove braću Divić od kojih je kupovao drogu i da ugovori sastanak sa njima.

Kada su braća stigla, Matić je prišao njihovoj „škodi” i iz automatsko­g pištolja s prigušivač­em ispalio 11 hitaca. Motiv ubistva bio je sukob oko beogradsko­g tržišta narkotika.

 ??  ?? braĆa aleksandar i nikola vaviĆ pripadaju navijaČkoj grupi „alkatraz“
braĆa aleksandar i nikola vaviĆ pripadaju navijaČkoj grupi „alkatraz“
 ?? marko ĐokoviĆ ?? ispred popularnog kluba i juČe su bili vidljivi tragovi krvi
marko ĐokoviĆ ispred popularnog kluba i juČe su bili vidljivi tragovi krvi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia