Blic

Anđelković sa Kipra poručuje: Imamo tim za titulu

- Vladimir Zogović

Crveno-beli imaju odlične uslove za treninge na Kipru, a u Pafosu ih je dočekala prolećna temperatur­a od 15 stepeni Celzijusa.

Beograđani su se na istom mestu pripremali i prošle godine, kada su uspeli da posle pauze zadrže prednost i osvoje titulu. Da li će tako biti i ove sezone, pitali smo jednog od najiskusni­jih igrača u redovima šampiona Dušana Anđelković­a.

- Realno je da odbranimo krunu, zašto da ne? Imamo šest bodova više i cilj je da u nastavku uđemo u mirnu luku, jer sve kontroliše­mo. Uz Kangu, Ruiza, kao i još dva pojačanja, imaćemo sastav koji bi trebalo da obezbedi ostanak trofeja na „Marakani” - rekao je Anđelković u razgovoru sa novinarom “Blica”.

Zvezda je prošle godine, ipak, imala lakši zadatak?

- Da, u jednom trenutku smo imali i 30 bodova prednosti. Međutim, to se desilo tad i pitanje je da li će se ikada ponoviti. Čak ni Real ne može da ostvari razliku od 10 bodova.

Koliko nedostaju ključni igrači koji su otišli još na početku sezone?

- Najviše nam nedostaje Kataijeva lucidnost. On je s lakoćom rešavao situacije “jedan na jedan”, pa čak i “jedan na dva”. Ne bih da zaboravim Ibanjezove asistencij­e, ali i sjajne Grujićeve partije. Njihov izostanak nadoknađuj­u mladi igrači. Kako ocenjujete njihove partije?

- Svi su odlični, počev

Najviše nam nedostaje Katai, kaže iskusni igrač Zvezde

od malog Romanića, Vučićevića, koji može da izraste u doličnog napadača, Luke Adžića, Nikolića... Veoma su brzi, okretni, odlično se snalaze s loptom i imaju dozu drskosti, što je normalno za mlade igrače. Uopšte ih nije lako čuvati na treninzima poručio je Anđelković.

U Beograd danas stiže napadač iz Gane, Ričmond Boakje, koji će morati prvo da prođe lekarski pregled pre nego što dobije zeleno svetlo da se u utorak priključi saigračima na Kipru.

 ??  ??
 ??  ?? sve je u našim rukama: dušan anĐelkoviĆ
sve je u našim rukama: dušan anĐelkoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia