Blic

Gde je želja za pobedom?

Poraz crno-belih od Budućnosti ne spada u iznenađenj­e, ali Aleksandar Džikić sa pravom kritikuje ponašanje košarkaša kojima je ugrožena druga pozicija u ABA ligi.

- milan zariĆ

Džikić je ljut na svoje košarkaše koji su “igrali bez hrabrosti i borbenosti”, a meč za zaborav uz svoje ime su upisali Amerikanci Džamont Gordon i Vilijam Hečer. Gordon je neslavno debitovao u regionalno­j ligi i posle pet minuta na parketu uspeo je da sakupi po dve izgubljene lopte i faula, bez postignuto­g poena (šut iz igre 0/1), uz minus 5 indeksnih poena. Hečer je igrao 17 minuta za dva poena (šut iz igre 1/5) i samo jednu asistencij­u (tri izgubljene lopte), tako da je i on završio u “debelom minusu” (-7 indeksnih poena).

Da problem bude veći, neuspeh u Crnoj Gori je stigao u trenutku kada crno-bele u nedelju dana očekuju tri derbija. Prvi je na programu 5. februara u ABA ligi, a Partizanov gost je Crvena zvezda. Samo tri dana kasnije, crno-beli igraju u Grčkoj sa PAOK-om u FIBA ligi šampiona, dok se serija završava 12. februara u Zagrebu, gde će meru Beograđani­ma pokušati da uzme Cibona, koja se takođe bori za visok plasman u ABA ligi.

- Bila je to teška utakmica u kojoj smo se borili protiv izuzetne ekipe i na kraju nismo uspeli da pobedimo. Definitivn­o smo morali čvršće da odigramo na početku meča, posle je bilo teško juriti prednost do kraja - rekao je krilni centar Kenan Karahodžić, koji takođe nije uspeo da se upiše u strelce.

Trener Džikić je upozorio svoje igrače da “ovako više ne može”.

- Želja za pobedom uvek mora da postoji. Ostalo me ne zanima. Protiv Budućnosti kod svojih igrača nisam osetio da žele preokret, a to nije dobro. Pred nama je serija izuzetno teških mečeva - dodao je strateg crno-belih.

Partizan će u februaru za 20 dana odigrati pet ili šest mečeva - još se ne zna kada će na programu biti utamica sa Zadrom (ABA liga), koja je trebalo da se igra 23. februara. Utakmica će svakako biti odložena jer Beograđani 22. februara dočekuju PAOK, dok 25. februara gostuju Mega Leksu. Crno-beli posle 20. kola imaju samo pobedu više od Budućnosti i Cedevite, koji međutim imaju za nijansu lakši raspored do kraja takmičenja u regionalno­j ligi. Istina, Podgoričan­i u poslednjem kolu gostuju Crvenoj zvezdi, koja će tako imati priliku da “izabere” protivnika u plej-ofu.

Dobra vest za navijače i trenera Džikića je da se u sastav vraća Stefan Birčević, koji je odradio meč suspenzije.

Trener Aleksandar Džikić upozorava svoje košarkaše da poprave ponašenje na terenu

pred seriju derbi mečeva

 ??  ?? uroš lukoviĆ je bio najbolji sa poena i skokova
uroš lukoviĆ je bio najbolji sa poena i skokova
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia