Blic

Neka bude 2:0 već posle prvog dana

Drugi meč u niškoj dvorani “Čair” igraće Novak Đoković i mladi Danil Medvedev, koji je u singlu zauzeo mesto iskusnijeg i poznatijeg Andreja Kuznjecova.

- jelena mediĆ

Naš najbolji teniser kaže da je iznenađen odlukom ruskog selektora Šamila Tarpiščeva da se u žrebu nađe 20-godišnji Medvedev.

- Verovatno Rusi žele da taktiziraj­u i da Kuznjecova sačuvaju za subotnji dubl. Međutim, to je njihov problem i ne opterećuje­m se imenima protivnika. Između Medvedeva i Kuznjecova ne postoji razlika u kvalitetu, s tim da je Danil debitant, a oni često nemaju strah od poraza. Zajedno smo trenirali u Monte Karlu i stvarno je fin momak. Njegova igra se bazira na snažnom servisu i odličnom bekhendu. Kada se sve uzme u obzir, ja sam favorit, ali to ne mora ništa da znači. Dejvis kup je čudno takmičenje u kojem bolja pozicija na ATP listi ne donosi prednost - prvi su utisci Novaka Đokovića posle žreba.

Đoković je još jednom iskoristio priliku da zahvali Nišlijama koji na svakom koraku pružaju podršku našim teniserima.

- Nikada u karijeri nisam doživeo da na otvorenom treningu igram pred četiri hiljade ljudi. Bilo je neverovatn­o i želim da se pozitivna atmosfera sa treninga ponovi i naredna tri dana. Reprezenta­cija mi je uvek u prvom planu i radujem se što ću igrati u Nišu. Mislim da sam sasvim dobro trenirao jer sam posle eliminacij­e u drugom kolu Australija­n opena imao dosta vremena da se oporavim - iskren je drugi teniser sveta. Viktor Troicki priznaje da nije opterećen činjenicom da će prvi izaći na teren u derbi meču 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa. - Vidite, nije mi ovo prvi put da otvaram Dejvis kup. Ne, ne osećam pritisak jer znam da jedan meč neće rešiti pitanje pobednika. Igrao sam protiv Karena prošle godine i znam šta da očekujem. On je veoma mlad, oko 50. mesta je na listi. Mislim da imam šanse protiv njega ako budem igrao svoju igru. Nadam se pobedi - samouveren je Troicki. Selektor Nenad Zimonjić će protiv Rusije debitovati na klupi, a sebe je “preko veze” upisao za dubl meč zajedno sa Troickim. - Nadam se da će Viktor i Novak odigrati kratke mečeve prvog dana i da ćemo svi saču-

vati svežinu. I ranije sam bodrio ekipu sa klupe, pa mi nije bilo naporno. Konačnu odluku ćemo doneti u petak uveče jer imamo dosta rezervnih kombinacij­a. Lajović i Troicki su igrali neke mečeve zajedno, kao i Novak i ja - izjavio je selektor Zimonjić.

Rusi, za razliku od naših igrača, nisu bili preterano raspoložen­i za priču, svesni da pitanje pobednika zavisi od Novaka i drugova.

- Lepo nam je ovde u Nišu, dobro smo trenirali i nema povređenih igrača. To je najvažnije. Nismo u situaciji da pretimo srpskim teniserima, ali to ne znači da smo se predali bez borbe. Potpuno sam rasterećen i uživaću u meču sa Novakom. Ne dešava se da svaki dan igrate sa jednim od najboljih tenisera na svetu - kratak je bio Danil Medvedev.

Ulaznice za sva tri dana su rasprodate, što znači da će tribine dvorane “Čair” biti ispunjene do poslednjeg mesta. Navijači su raspoložen­i da pomognu igračima i svi su uvereni da ćemo već posle prvog dana imati maksimalni­h 2:0.

- Za razliku od navijača, mi idemo korak po korak. Bilo bi dobro da se sve završi brzo, ali ne želimo da se bavimo prognozama. Prvi dan je uvek važan i zato ćemo krenuti snažno - dodao je Nenad Zimonjić.

 ??  ?? MEDVEDEV IZNENAĐEN ODLUKOM
MEDVEDEV IZNENAĐEN ODLUKOM
 ??  ?? derbi prvog dana u nišu odigraĆe novak ĐokoviĆ i danil medvedev
derbi prvog dana u nišu odigraĆe novak ĐokoviĆ i danil medvedev

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia