Blic

Nude igrače budzašto da prikriju nerad

Kako dođe februar, tako panika i haos zavladaju Humskom, po starom lošem običaju. Kasa hitno mora da se popuni, svi igrači su u izlogu, ali opet nema ko da ih kupi. Everton ili Leonardo, neko sada mora da ide!

- vladimir bojČeviĆ

Crni Partizane, na šta si to spao? Kako dođe kraj prelaznog roka, tako u Humskoj na površinu isplivaju svi problemi nagomilani zbog neplanskog, rekli bismo amaterskog poslovanja čelnika kluba koji i dalje (ne)svesno uništavaju našeg velikana. Kao na pijaci, operativci crno-belih već danima pokušavaju da uvale bilo koga, zgrnu neku siću i koliko-toliko udahnu vazduh u haosu iz kojeg ni oni sami ne znaju kako će da se iščupaju.

Trenutno su svi igrači na prodaju! Dotle je došlo. Prelazni rok je gotov u većem delu Evrope, sve kombinacij­e su propale, sada važi deviza “daj šta daš”. Uostalom, evo kako je izgledao taj 31. januar, pa procenite sami da li ovako posluju ozbiljni klubovi.

Prvo je, još oko podneva, propao transfer Nemanje Mihajlović­a u Štutgart. Istog onog koga nisu letos hteli da prodaju ni za četiripet miliona. Sada su hteli da ga daju i za 2,5, ali Nemci su ipak rekli “najn”. Naravno, odmah je zavladala panika. Kako obično i biva kada se sve ostavlja za poslednji dan, kada nema plana. Prosto, kasa je prazna, radnici u Zemunelu najavljuju štrajk, igračima se duguju plate... A pojačanja? Ma ko još o tome i misli...

Brzo su se okrenuli Nikoli Milenković­u. Novom biseru, koji je skupio tek 16 nastupa, odnosno 1.400 minuta u Superligi. Anderleht je ponudio 4.000.000 evra, u Humskoj su već stavili šampanjac da se hladi, ali je Belgijanci­ma onda propao transfer Mbođa u Englesku, pa su logično i odustali od Milenković­a. I onda je tek nastao haos.

Ko će onda da ide? Naravno, stranci - Everton i Leonardo. Ako se Ivica Iliev pita (a ko drugi?), on diže ruku za Evertona. I dodaje da i Jevtović, Miletić, Ostojić, Božinov i Alen Stevanović mogu u pečalbu.

I to je danas Partizan. Prelazni rok je gotov, a svi mogu da idu. A strategija, vizija? Planski dolasci i odlasci? Ništa od toga ne stanuje u Humskoj. Amaterizam na najvećem nivou.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia