Blic

Radonjić je Zvezdina najveća snaga

Košarkaš Detroita i potencijal­ni reprezenta­tivac Srbije s pažnjom prati rezultate bivšeg kluba u Evroligi, a kao “krivca” za sjajne rezultate označio je trenera.

- luka dumeljiĆ Pratite li Zvezdine evroligašk­e pohode? Šta je najveća snaga crveno-belih? Šta je glavni razlog vaše slabije minutaže u Detroitu? Kakva je atmosfera u Pistonsima? Koje su razlike između Detroita i San Antonija? Da li vam je žao što ste napus

Radonjić je Zvezdinu odbranu postavio do savršenstv­a. On je pokretač mašinerije

Bobi Marjanović za naš list priča o povratku u dres Srbije, maloj minutaži u Detroitu, Gregu Popoviču, Teodosiću...

- Dosta vremena provodim na putovanjim­a, ali partije crveno-belih se trudim da ne propustim. Moram da istaknem da momci igraju fenomenaln­o! Akcenat bih stavio na odbranu koju je trener Dejan Radonjić namestio do savršenstv­a. Neočekivan­o izvanredne rezultate postižu, pa možemo samo da uživamo. Čitav tim igra srcem, a na terenu bukvalno ginu jedni za druge - kaže Marjanović za “Blic”.

- Zvezda ima odlične igrače, ali ipak sve počinje od trenera. Kada strateg postavi igrača na mesto koje mu najviše leži, on pruža najbolje partije. Ako moram da biram ko je pokretač crveno-bele mašinerije, onda je to Dejan Radonjić.

- To je pitanje za trenera, a ono što je do mene obavljam maksimalno profesiona­lno. Bez obzira na minutažu, treniram istim intenzitet­om. Neke stvari ne možete da kontroliše­te. Prilika će vam se kad-tad ukazati i zbog toga ne smete da padnete, da budete ljuti, već morate mirno da je sačekate. Trudim se da iz svakog dana provedenog u Detroitu izvučem pouke kako bih bio bolji igrač. Očekujem veću minutažu naredne sezone. Nisam iznenađen i zabrinut što igram manje nego što bih želeo, jer sam znao da će biti tako još kada sam potpisao ugovor.

- Tim je sačinjen od dosta mladih igrača koje treba izvesti na pravi put, za razliku od San Antonija gde su me sačekali formirani igrači i porodični ljudi. Svi su oni fenomenaln­i momci, a atmosfera je odlična. Najviše vremena provodim sa Slovencem Benom Udrihom, jer pričamo istim jezikom, odnosno on priča naš (smeh). Beno ima dosta sezona iza sebe, pregršt utakmica, pa mi je glavni savetnik koji mi uvek nesebično pomaže. Iako znaš šta te očekuje, u NBA ligi nije lako i moraš uvek da budeš spreman.

- Svaki NBA klub je jedinstven pošto gradi priču za sebe. Kako u Pistonsima tako i u Sparsima postoje stvari koje uvek mogu bolje. Činjenica je da su Sparsi najbolje organizova­ni klub u celoj ligi. Tamo se radi neverovatn­o, pa je razumljivo što svi žele da ih kopiraju. Ipak, postoje stvari koje su i u Detroitu fantastičn­e.

- U početku mi nije bilo svejedno, ali čovek se na sve navikne. Nikada ne znate da li ste u pravu dok ne probate. Ja uvek stojim iza svoje odluke, pa je za mene odlazak u Detroit pun pogodak. - Presrećan sam što mi je prva sezona u NBA ligi bila u San Antoniju i što sam imao priliku da radim sa takvim veličinama. Počev od trenera Popoviča, njegovih pomoćnika, preko generalnog menadžera zaključno sa igračima o kojima je suvišno trošiti reči. Zanimljivo je da sam u Sparsima bio jedan od mlađih igrača, dok u Pistonsima spadam u stariju grupu. U San Antoniju svi saigrači su mi otvoreno ukazivali na greške i nikada se nisam ljutio, jer su me savetovali kako bih postao bolji. Zahvalan sam svima na predivnoj sezoni i normalno da nedostaju takvi ljudi.

- Niko u mom prisustvu to nije rekao. Smatraju da je mogao da ostavi veći pečat u NBA ligi, jer je imao neverovata­n potencijal. Darka u Detroitu svi poštuju. Ponavljam, nisam čuo njegovo ime u negativnom kontekstu.

- Za takvog igrača ima mesta svuda. To se ne dovodi u pitanje.

- Selektor Aleksandar Đorđević može da računa na moje usluge za Evropsko prvenstvo. Na njemu je da donese odluku da li će me pozvati. Šta god odlučio, ja ću ga ispoštovat­i - zaključio je Bobi.

 ??  ?? “još Čekam priliku u detroitu“: marjanoviĆ
“još Čekam priliku u detroitu“: marjanoviĆ
 ??  ?? marjanoviĆ i radonjiĆ iz vremena dok su bili u zvezdi
marjanoviĆ i radonjiĆ iz vremena dok su bili u zvezdi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia