Blic

Ruskinja otkrila ko su lezbijke u svetu tenisa

Za Jekaterinu Bičkovu su čuli samo najveći fanovi, ali je 31-godišnja Ruskinja, koja se povukla 2016, otkrila mračne tajne belog sporta.

- D. Nikolić

Jedna od škakljivih tema o kojima je Bičkova govorila su i lezbijke u teniskom svetu.

- Izgleda da u ženskom tenisu ima više netradicio­nalnih odnosa nego van njega. Na planeti je šest milijardi ljudi. Ko zna, možda i više. Tako da... Da, u tenisu je mnogo devojaka koje vole devojke. Otprilike, jedna od deset teniserki je lezbijka. Pored svega, one ne skrivaju svoju sklonost. Karijeru sam završila pre tačno godinu dana, a tada ih je bilo baš mnogo - ispričala je Bičkova, koja je najbolji plasman imala 2007. godine kada je bila 106. na svetu.

Bičkova se nije zaustavila, već je počela da nabraja teniserke koje ne skrivaju simpatije prema istom polu.

- Australija­nka Rene Stabs recimo. Zatim Liza Rejmdon, pa Eleni Danilidu, Johana Larson, Frančeska Skjavone, Kejsi Delakva... Australija­nka Delakva sa prijatelji­com ima i bebu. Karla Suarez Navaro stalno putuje u društvu jedne vrlo mlade teniserke. Ma, mnogo ih je. Kada bih sve nabrajala, bilo bi ih bar četrdeset.

Među ruskim teniserkam­a nema lezbijki.

- Tačnije, nisam čula ni primetila da među Ruskinjama ima lezbijki. Često sam morala da se branim od nabacivanj­a. Pa, ne bi one prišle direktno, ali sve vam je jasno u svlačionic­i, kad skidamo opremu, oblačimo odeću i obrnuto. A nije to baš lepa priča, jer neke od njih vas baš upadljivo gledaju. To je umelo prilično da me razbesni. Mislim, mene ne zanima ko s kim spava. Ali ovo što sam spomenula, desilo mi se sto hiljada petsto puta. A ja sam za to da, kada smo zajedno u nekoj prostoriji, da se mi ipak lepo razdvojimo. Ne diraj me, ne gledaj me, nemoj da narušavaš moj privatni prostor - iskrena je Bičkova.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia