Blic

Vučelić pobrkao lončiće! Šoštar: Udovičić pomaže vaterpolis­tima

Dok mu klub grca u problemima, predsednik crno-belih bavi se svime samo ne rešavanjem istih, pa je tako stigao da potkači i ministra Udovičića zbog stanja u vaterpolu, uprkos tome što Vanju hvali čak i Aleksandar Šoštar, prvi čovek našeg šampiona.

- V. Bojčević

Milorad Vučelić, predsednik Fudbalskog kluba i Sportskog društva Partizan, opet je pobrkao lončiće! Umesto da se bavi rešavanjem nagomilani­h problema i haosa u FK Partizan, recimo zabranom igranja u Evropi ili saniranjem finansijsk­og minusa, prvi čovek crno-belih po starom lošem običaju opet skreće temu na druge stvari i prikriva svoj nerad i nerad svojih pomoćnika.

Naime, ovih dana, dok je boravio na Kipru gde se fudbaleri našeg vicešampio­na pripremaju za nastavak sezone, Vučelić je iz svoje kuhinje uputio niz neosnovani­h i netačnih optužbi ka ministru za sport i omladinu Vanji Udovičiću. Ovoga puta oštro je kritikovao Udovičića zbog stanja u Vaterpolo klubu Partizan - zasluženo ili ne, u to nećemo da ulazimo, ali i te kako bode oči to što je odapeo otrovne strelice ka čoveku koga čak i predsednik tog istog kluba Aleksandar Šoštar hvali i kome zahvaljuje na pomoći i podršci. Naravno, u pitanju je klasična zamena teza, što je njegov dobro poznati manir...

- Vaterpolo je najkritičn­iji - počeo je svoje izlaganje Vučelić. - Ne može bez države! Čak ni fudbal... Pa zamislite, opština Surdulica pomaže FK Radnik sa dva odsto iz budžeta. Znate kako to funkcioniš­e? Prebaci se 10 odsto više komunalnom, vodovodu... Zašto to krijemo? Država da ima sposobnog ministra, taj bi morao da pomogne vaterpolo, odbojku, sportove u kojima nešto predstavlj­amo. Šta je posao ministra? Da donese Zakon o sportu? Za sve što treba da se uradi - postoji samo premijer - poručio je Vučelić.

A, evo kako je samo dan pre njega o tom istom ministru govorio Aleksandar Šoštar, predsednik VK Partizan.

- Svesni smo u kojoj je situaciji privreda, da vaterpolo ne može biti izuzet iz društva. Nije lako. Srećom, ima ljudi koji mogu i hoće da pomognu. U ovom momentu, to je Vanja Udovičić, koji je u skladu sa svojim mogućnosti­ma konkretno pomogao Partizanu i zbog toga smo mu zahvalni - jasan je Šoštar. Mala „škola“Milorada Vučelića...

 ??  ?? milorad vuČeliĆ, predsednik fk partizan
milorad vuČeliĆ, predsednik fk partizan
 ??  ?? aleksandar šoštar, predsednik vk partizan
aleksandar šoštar, predsednik vk partizan
 ??  ?? vanja udoviČiĆ, ministar omladine i sporta
vanja udoviČiĆ, ministar omladine i sporta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia