Blic

Dve godine mi ne daju da vidim svoje dete

SUD MAJCI DODELIO ĆERKU, PORODICA JE SAKRILA OD NJE Dve godine nisam videla svoju ćerku, kriju je od mene. Sud je na mojoj strani, dete je posle razvoda od nasilnika pripalo meni, ali su mi je oteli, teškim rečima za „Blic“priča Snežana Đorđević (34) iz V

- veselin pešić

Snežana je pet godina živela sa taksistom Sašom Ristićem (32), svojim sinom Lukom (12) iz prvog braka i njihovom ćerkicom Melanijom. Kako kaže, godinama je trpela mučenje, maltretira­nje i batine nevenčanog supruga kada je u alkoholisa­nom stanju. A onda je odlučila da na sve stavi tačku.

Nakon zaključka Centra za socijalni rad, bivšem suprugu je Osnovni sud izrekao kaznu zatvora od dva meseca. A posle njihovog razlaza pravosnažn­om i izvršnom presudom Osnovnog suda u Vranju sedmogodiš­nja ćerka pripala je majci. Uprkos tome, otac ju je uzeo i smestio kod babe i dede.

Očajna i izbezumlje­na, nezaposlen­a trgovkinja koju mesecima spopadaju more i košmari jer ne može da vidi svoje dete uzalud je obijala pragove pravosuđa i Centra za socijalni rad, kumila, molila ili pisala žalbe... Nesrećna majka još nije prigrlila malenu Melaniju.

Pokušavala je samohrana majka da vidi kćerku, ali roditelji bivšeg supruga nisu majci dozvolili da se pozdravi i popriča sa ćerkom.

Zbog bolesno ljubomorno­g nevenčanog muža, njegovog kockanja i pijanstva nesrećna žena izjavila je da je više od pet godina bila izložena besomučnom maltretira­nju, vređanju, torturi i batinanju. - Sa nevenčanim mužem, ćerkom i dvanaestog­odišnjim sinom Lukom iz prvog braka živeli smo u iznajmljen­om stanu više od pet godina. Propatila sam od njega zbog nasilničko­g ponašanja u alkoholisa­nom stanju. Posle vređanja i fizičkih napada, sutradan se izvinjavao i obećavao da će da promeni život, da više neće da pije ni da se kocka - priča nesrećna žena, koja se od batina otrgla u oktobru 2012. godine.

Šta je sve prolazilo jednoj majci kroz glavu dok je dete otrgnuto iz njenog zagrljaja. Ćerku nije videla od 16. marta 2015. godine.

- Možete da zamislite kako mi je bez deteta - tiho kaže.

Povređena, tužna i u tihoj patnji, veruje da ju je bivši nevenčani muž voleo, ali čvrsta je u odluci da više nije mogla da trpi česte uvrede, maltretira­nja i batinanja.

 ??  ?? Ćerka je pripala snežani, ali ju je otac smestio kod babe i dede
Ćerka je pripala snežani, ali ju je otac smestio kod babe i dede
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia