Blic

Posetila bolesnog oca, pa poginula sa majkom i stricem

TUGA U PORODICI STANAĆEV NAKON STRAVIČNE SAOBRAĆAJN­E NESREĆE KOD ZRENJANINA Studentkin­ja Dijana Stanaćev (21), njena majka Etelka (46) i stric Radovan (53) stradali su preksinoć u saobraćajn­oj nesreći vraćajući se iz Zrenjanina, gde su bili u bolnici u po

- rada šegrt

Nesrećna Dijana je za vikend došla iz Novog Sada kući u Novo Miloševo da bi posetila oca u bolnici.

Poginuli su nadomak kuće, vraćajući se iz bolničke posete.

Nesreća se dogodila kada se njihov “golf 2” , koji vozio je Radovan, na dva kilometra od Bašaida kod Kikinde, na tzv. topolskoj raskrsnici, direktno sudario sa džipom „tojota“kojim je upravljao R. O. (59) iz Inđije.

Majka i ćerka poginule su na licu mesta, dok je Radovan preminuo dok ga je ekipa kikindske Hitne službe prevozila u bolnicu.

- Uzrok nesreće je neustupanj­e prvenstva prolaza, jer je „golf“dolazio iz pravca Zrenjanina, ali je na raskrsnici za Novo Miloševo, kod mesta Vincaid, skrenuo levo, da bi se uključio na sporedni put, a nije ustupio prvenstvo prolaza automobilu koji je glavnim putem dolazio iz suprotnog smera, iz pravca Kikinde - saznali smo od istražnih organa.

Članovi porodice Stanaćev iz Novog Miloševa u opštini Novi Bečej od šoka ne mogu da dođu sebi.

Ksenija Stanaćev (23), koja je izgubila majku, sestru i strica, dok joj je otac u bolnici, treba da pripremi sahranu, boreći se istovremen­o za život bake kojoj je pozlilo kada smo ih posetili, pa su u kući bili lekari.

Na kući je još istaknuta parta (čitulja), jer je u oktobru preminula Lazina majka Melanija. Sada će se na kapiji naći i čitulja za Etelku i Dijanu.

- Svi smo u šoku. Laza je desetak dana u bolnici. Imao je tešku operaciju i bio je došao kući. Međutim, ovde mu je pozlilo, pa je ponovo otišao u bolnicu. Njih troje su juče otišli da ga posete i kada su se vraćali dogodila se tragedija o kojoj niko ništa ne zna. Najviše smo saznali iz medija - rekli su nam potreseni rođaci i prijatelji porodice Lazara Stanaćeva, koji je izgubio suprugu i ćerku.

U šoku su i supruga, sin i snaha Radovana Stanaćeva, kojem su kikindski lekari

uradili reanimacij­u, ali je on preminuo na putu za kikindsku bolnicu.

- Znamo samo da su oko 16.15 sati krenuli iz Zrenjanina. Radovan nikada nije vozio brzo i očekivala sam da će stići za oko sat vremena. Ali kad ih nije bilo, već sam se bila zabrinula. Malo kasnije smo čuli šta se dogodilo, ali niko od nas ne može da objasni i zna kako je to bilo. Oko pola osam smo bili u bolnici i tamo su mi najpre rekli da je poginuo Radovan, a onda posle da je još jedno, pa kasnije i za treće. Šta nas je zadesilo - jadala nam se Radovana supruga, koju svi u selu zovu Beba. Beba je neutešna. - Milion puta je prošao tim putem, jer smo za Zrenjanin skoro uvek išli preko Bašaida. Put mu je poznat. A sad poginuše na tom putu - u neverici je pričala ona, žaleći još više porodicu svog devera.

 ??  ?? potpuno smrskani “golf ” u kom su stanaĆevi poginuli u direktnom sudaru sa džipom
potpuno smrskani “golf ” u kom su stanaĆevi poginuli u direktnom sudaru sa džipom
 ??  ?? studentkin­ja dijana stanaĆev ( ) došla je za vikend kuĆi da bi posetila oca u bolnici
studentkin­ja dijana stanaĆev ( ) došla je za vikend kuĆi da bi posetila oca u bolnici
 ??  ??
 ??  ?? radovan stanaĆev ( !)
radovan stanaĆev ( !)
 ??  ?? etelka stanaĆev ("#)
etelka stanaĆev ("#)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia