Blic

Pusti sad Evroligu, daj „Žućkovu levicu“

- nedbojša todoroviĆ

Na paklen ritam crveno-beli su odavno navikli, sada bi mogli dodatno da pomere granicu i odigraju čak pet utakmica u osam dana. ostvarili bitnu pobedu, jer smo bili u maloj krizi posle vezanih poraza. Treba da se dignemo treningom i da vratimo našu igru. Mislim da smo zasluženo obezbedili prvo mesto pred ABA plej-of. To nam je i bio prvi cilj, ali ima ih još, sada se spremamo za dalje bitke i da spremni uđemo u završnicu lige - kaže Marko Gudurić za „Blic”.

Karpoš je dolaskom trenera Dragana Nikolića postao neosvojiva tvrđava u Skoplju. Ima čak osam uzastopnih pobeda na svom terenu, redom su padali Budućnost, Cedevita, Mega Leks, Krka, Mornar, Cibona, MZT i FMP. Nameće se pitanje da li lider Jadrana može da prekine taj niz.

- Da, znamo da Karpoš dugo nije izgubio kod kuće. To nam je još jedan izazov. Noć u putu za Makedoniju između nedelje i ponedeljka nije bila strašna, navikli smo na stalna putovanja, to neće biti problem. Treba samo da se spremimo što bolje, bitno nam je da Stefan Jović bude što spremniji, a i Milko Bjelica ima problem sa leđima - dodaje Gudurić.

Cibona, Karpoš, pa maksimalno tri meča na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, ukoliko košarkaši Zvezde žele da vrate „Žućkovu levicu” u svoje vitrine. Zagrepčani su pali u Beogradu (69:56) za prekid mini-serije od tri poraza, a današnje gostovanje Karpoš Sokoliju (18) je stanica na putu do Niša. Misli crveno-belih su ipak usmerene ka borbi za prvi ovosezonsk­i trofej.

- Protiv Cibone smo

Talentovan­i bek je bio u padu forme, ali je u poslednje vreme počeo da pruža sve bolje partije. Zvezdi su potrebni njegovi prodori, poeni, asistencij­e... Pogotovo što u borbi za trofej Kupa Koraća može da odigra tri meča u četiri dana.

- Prvo nas čeka četvrtfina­le sa Vršcem u četvrtak. Prošle god nismo uspeli da osvojimo „Žućkovu levicu”, a Kup nam je važno takmičenje. Samo da svi budemo zdravi, to je najvažnije za ovu ekipu, da smo svi na okupu, jer samo tako možemo da pravimo dobre rezultate, a nadamo se najboljem u Nišu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia