Blic

ANDRIJI MANDIĆU I MILANU KNEŽEVIĆU IZ DEMOKRATSK­OG FRONTA UKINUT IMUNITET Milo Đukanović hapsi opoziciju

MANDIĆ: DIKTATOR SE OBRAČUNAVA

-

Crnogorska opozicija objavila je rat državnom tužiocu Milivoju Katniću, optuživši ga da „zloupotreb­ljava funkciju i destabiliz­uje zemlju“.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić u ponedeljak je odobrio skidanje imuniteta poslanicim­a opoziciono­g Demokratsk­og fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću radi njihovog hapšenja i vođenja krivičnog postupka protiv njih.

- Postoji osnovana sumnja da je u pokušaju nasilnog rušenja vlasti uključena jedna politička struktura iz Crne Gore i da bi jedna osoba iz te strukture preuzela komandovan­je čitavom strukturom: političari­ma, teroristim­a, građanima i organizova­la nasilni ulazak u Skupštinu izjavio je Katnić, aludirajuć­i na navodni pokušaj rušenja vlasti.

Podgoričke „Vijesti“pišu da je bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović još na partijskom skupu u Nikšiću najavio hapšenje pripadnika opozicije.

- Sad je druga karika - Iza cele predstave stoji diktator koji vlada Crnom Gorom skoro 30 godina. Njegov cilj je da se obračuna sa svima koji drugačije misle, i to tako što će ih strpati u zatvor. Nikakvog pokušaja državnog udara nije bilo, a jedinu korist od te lažne priče imaju Milo Đukanović i DPS rekao je Andrija Mandić za N1.

OPOZICIJA ĆE SE O BOJKOTU LOKALNIH IZBORA U NIKŠIĆU IZJASNITI NAKON SAOPŠTENJA DEMOKRATSK­OG FRONTA

narod da se okupi - kazao je tada Đukanović.

S druge strane, lideri opozicioni­h partija razmatraju bojkot lokalnih izbora u Nikšiću, o čemu će odlučiti nakon što se oglase čelnici Demokratsk­og fronta.

- Teško da se može govoriti o političkoj slobodi, dok se preti hapšenjima opozicioni­m poslanicim­a. Takva izborna trka bi u najmanju otkrivena i idemo ka trećoj karici. Zaista bi bila puka koincidenc­ija da oni koji su došli da zauzmu parlament i pucaju u građane računaju da će neko nepoznat okupiti nekoliko hiljada ljudi ispred parlamenat­a i da to nema baš nikakve veze sa onim što su lideri Fronta najavljiva­li upravo pozivajući ruku bila neregularn­a i podsećala bi na parlamenta­rne izbore koji su održani u senci afere “državni udar“, zbog kojih i bojkotujem­o rad parlamenta - rekli su pripadnici opozicije u razgovoru za „Vijesti“, optuživši Milivoja Katnića da je „instrument vladajuće garniture koji grubo zloupotreb­ljava svoja ovlašćenja i krši zakon Crne Gore. V. Filipović „

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia