Blic

Verovala sam u srećan kraj

- NIKOLINA RISTIĆ (13)

Z nala sam da ću se jednog dana vratiti normalnom životu, i to me je održavalo pozitivnom tokom mukotrpne borbe - priča za „Blic“Nikolina Ristić (13) iz Novog Sada, koja je pobedila rak kostiju.

Kada je imala 10 godina dijagnosti­kovan joj je osteosarko­m, najčešći tumor kostiju.

- Nina je imala izraslinu na vilici i zubar ju je uputio na Stomatološ­ki fakultet, gde su rađene analize kako bi se utvrdilo šta je u pitanju. Prvi rezultati su bili dobri, izraslina je bila benigna. Posle tri meseca stanje se pogoršalo - objašnjava s uzdahom Gordana, Nikolinina mama.

Devojčica je u Institutu primila šest hemoterapi­ja, nakon čega je trebalo da bude operisana. - Tumor je prosto nestao. Došli smo kući 2015, a već u junu se rak vratio. Nina je primila još dve hemoterapi­je, nakon čega je po hitnom postupku operisana u Italiji. Bilo nam je veoma teško. Kod kuće sam ostavila mlađeg sina koji nije razumeo zašto mama i seka nisu tu. Trudili smo se da budemo pozitivni. Prijatelji i mnogi ljudi velikog srca su nam pomogli, a Nina je bila hrabra i jaka - priseća se Gordana.

Okružena decom, saborcima, hrabra devojčica lakše je podnosila bolničke dane. - kaže vesela devojčica. Nikolina je danas dobro. Nokautiral­a je protivnika i iz ringa izašla kao pobednik. Na trnovitom putu stekla je mnogo prijatelja. Sada pohađa sedmi razred osnovne škole, a kada poraste želi da postane glumica poput Seke Sablić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia