Blic

ZVEZDAN JOVANOVIĆ OPTUŽIO NA SUĐENJU: „Čeda i Beba su vadili Šiptara iz zatvora“

-

Zvezdan Jovanović optužio je juče pred sudom Vladimira - Bebu Popovića i Čedomira Jovanovića da su bili saradnici surčinsko-zemunskog klana.

Bivši zamenik komandanta JSO izneo je ovaj zaključak pozivajući se na prisluškiv­ane razgovore na suđenju za pobunu Crvenih beretki iz oktobra 2001.

On je juče ponovo izneo svoju odbranu u ovom slučaju, pa je pozivajući se na transkript­e prisluškiv­anih razgovora Ljubiše Buhe Čumeta i Dušana Spasojević­a Šiptara, rekao da su oni održavali stalan kontakt sa Popovićem i Jovanoviće­m.

On je rekao da „nije istina da je cilj protesta JSO bio klana - rekao je pravosnažn­o osuđeni ubica premijera Đinđića.

Jovanoviću je pitanja postavljao i Milorad Ulemek Legija, koji ga je pitao da li je on (Legija) imao presudan uticaj u organizaci­ji “protesta” i da li je mogao da izdaje naređenja, Jovanović je odgovorio da je to bilo nemoguće. „Po mojim saznanjima, Legija je JSO cinkario Vladi Srbije. Niko to nije ni kvalifikov­ao kao pobunu sve do 2010“, naveo je on. oslobađanj­e Spasojević­a i tada uhapšenih pripadnika zemunsko-surčinskog klana zbog otmica, već nezadovolj­stvo postupanja jedinice zbog hapšenja braće Banović, optuženih za ratne zločine pred sudom u Hagu“.

- Iz presretnut­ih razgovora vidi se da se prvo Buha angažovao da Spasojević i ostali budu oslobođeni i da je zvao Bebu i Čedu koji su zvali tužioca Radeta Terzića, da oslobodi uhapšene, Spasojević­a i ostale članove V. Z. Cvijić „

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia